Harde woorden bij GVVV: 'Zelden zo ongeorganiseerd gespeeld als vandaag'

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - GVVV moet de wonden likken na een gigantische tik op de broek van Jong FC Volendam. Op het eigen Panhuis werd met 2-5 verloren en dat leidde na afloop tot harde woorden in Veenendaal. "Waar hebben we naar zitten kijken? Dat moet ik zelf ook op een rijtje zetten", zegt trainer Jochem Twisker.
"Ik heb dit als coach ook niet meegemaakt. Je begint vol goede bedoelingen aan de wedstrijd en krijgt de eerste kans. En vervolgens schuiven we twee keer de voeten in hun voeten en sta je 0-2 achter. Dan is er niemand die de bal opeist en is het verstoppertje spelen", aldus Twisker.
De coach kreeg nog even hoop. "Na de 1-3 en de 2-4 hebben we nog het moment om terug te komen in de wedstrijd, maar ik denk dat er zelden een elftal onder mijn hoede zo ongeorganiseerd heeft gespeeld als vandaag", vertelt hij. Een oplossing heeft hij nog niet in gedachten. "Ik ga er eerst eens over nadenken. We moeten maandag er over gaan praten. Ook mentaal is het een aspect dat we moeten belichten."
Het is vrij vroeg in het seizoen en dat ga en wil ik nu niet zeggen
Johan Jansen op de vraag of GVVV voor degradatie moet vrezen
De wissels brachten ook niet het gewenste effect. "Bankzitters vinden vaak dat ze erin horen, maar dat zie ik niet terug. Als mensen die invallen de organisatie niet helpen, dan wordt het toevalsvoetbal en is dit het gevolg. Ondanks dat dit een geweldige draai om onze oren is, is dit niet een tegenstander die bovenin de ranglijst gaat eindigen", geeft Twisker aan.
Voor doelman Johan Jansen was het een jubileumwedstrijd. Hij werd gehuldigd voor zijn 300ste wedstrijd, maar keek na een kwartier al tegen een 0-3 achterstand aan. De eerste tegengoal was zijn fout, vindt Jansen.

Degradatiekandidaat?

"Daar voel ik mij ook verantwoordelijk voor", zegt hij na afloop. "Ik speel hem niet goed in. Ik coach Joeri (Potjes, red) wel, maar de bal was niet goed genoeg. Dan is er nog steeds niets aan de hand, maar hij vliegt ook nog de korte hoek in. Dan loop je gelijk achter de feiten aan."
De 0-3 achterstand zorgde ervoor dat Jansen zich achter de oren moest krabben. De vraag rijst dan ook of GVVV een degradatiekandidaat is in de tweede divisie. "Dat vind ik nu moeilijk te zeggen. Maar dan is het wat als... Het is vrij vroeg in het seizoen en dat ga en wil ik nu niet zeggen. We moeten wel uit een ander vaatje gaan tappen", is de doelman duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.