Sterk Spakenburg verliest in blessuretijd: 'Dit is verschrikkelijk'

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg keek na 90 minuten tegen Katwijk tegen een 2-2 stand aan, maar bij het eindsignaal stond het 2-3 voor de bezoekers. Tim Freriks was de maker van de beslissende treffer en daardoor droop een sterk spelend Spakenburg af. "Dit is verschrikkelijk", zegt trainer Eric Meijers na afloop.
"Het past bij hoe wij aan het seizoen zijn begonnen. Ik heb wel een heel strijdbaar Spakenbhurg gezien, dat een behoorlijk niveau heeft gehaald over de hele wedstrjid. Na de 2-1 voorsprong was er niets aan de hand, maar op een gegeven moment ging ik drie keer wisselen. Daar maak je wat keuzes in. Uiteindelijk kunnen wij 3-2 maken, maken zij die 3-2 en fluit 'ie af", vat Meijers samen.
Het was een uiterst vermakelijk duel op de Westmaat. "Ik denk dat het vandaag 7-5 had kunnen zijn. Het is daarom heel zuur. De jongens zitten er ook echt doorheen. Die overwinning moesten we pakken, maar ik kan de ploeg weinig verwijten."
"Alleen de 2-2... Die speler kan te makkelijk lang vier spelers van ons. Dan moeten we een overtreding maken", doelt hij op de treffer van Quintón Christina. "Daarom vind ik de 2-2 erger dan de 2-3."
We hebben wel een goede wedstrijd neergezet, dus is het ongelooflijk zonde dat je hem niet wint
Robin Eindhoven
"We hebben misschien drie punten verloren, maar dit moet de ondergrens zijn van Spakenburg. Ik heb zoveel goede dingen gezien", vindt Meijers. "Ik zag een strijdbaar Spakenburg dat mooie goals heeft gemaakt en de controle had. Uiteindelijk dwingen zij de goal af en doen wij dat net niet. Dat is misschien de stand op de ranglijst. We kunnen hier mee verder, alleen koop je er nu niets voor."
Robin Eindhoven keerde deze week terug bij Spakenburg. De aanvallers tekende voor de 2-1 voorsprong en werd daarna gewisseld. Vervolgens zag hij het vanaf de bank misgaan. "Ik hoopte dat we zouden winnen, maar dat gebeurde helaas niet. We hebben wel een goede wedstrijd neergezet, dus is het ongelooflijk zonde dat je hem niet wint. Dat is een heel nette omschrijving. We voelen ons enorm kut", zegt hij.
"Je doet het met zijn allen. Het was een goede wedstrijd, tot minuut 85. Toen kwamen er twee momentjes... We zaten er heel goed in en hielden dat lang vast. Dat je hem dan niet over de streep trekt, is balen. Het mag niet gebeuren en dat weten we", is hij hard.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.