Derde divisie: knappe eerste zege voor Hercules, Hoogland verliest ruim

Hercules - Oss 1920
Hercules - Oss 1920 © Arnold Schenk/RTV Utrecht
UTRECHT - Hercules heeft een knappe eerste overwinning in het nieuwe derde divisie-seizoen geboekt tegen OSS 1920. In Utrecht won de ploeg van René van der Kooij met 3-1. Hoogland beleefde een pijnlijke middag in eigen huis door een 0-4 nederlaag tegen Westlandia.

Ranglijst

Hercules staat met vier punten uit twee duels zesde in de derde divisie B. Hoogland heeft twee punten uit drie duels en staat veertiende. OFC is als enige club foutloos en gaat aan kop.

Fonville weer belangrijk voor Hercules

Hercules, dat vorige week de eerste wedstrijd met 1-1 gelijkspeelde, kende een goed begin. Lars Vermeulen, die terugkeerde na een blessure, scoorde in de vijfde minuut. De doelman zag er niet goed uit bij de goal, hij kreeg de bal niet onder controle. In het restant van de eerste helft zakten de Utrechters voornamelijk terug en konden ze aanvallend weinig brengen.
In de tweede helft bleef de druk van OSS 1920, dat voor aanvang koploper was met zes punten uit twee duels en als één van de favorieten voor de titel wordt gezien, aanhouden. Echter kreeg Hercules kansen. In de 76ste minuut werd een mogelijkheid omgezet in een goal. Fonville maakte zijn tweede goal van het seizoen. Hij was er als de kippen bij, nadat de keeper de bal losliet. Kort daarna zorgde invaller Bob Adriaans van OSS 1920 voor de aansluitingstreffer.
Hercules kreeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Eén daarvan werd verzilverd door Fonville. Hij scoorde weer van dichtbij. Direct daarna klonk het laatste fluitsignaal.

5' Lars Vermeulen (1-0)
76' Tyrone Fonville (2-0)
80' Bob Adriaans (2-1)
90' Tyrone Fonville (3-1)

Lijdensweg voor Hoogland

Hoogland stond na de eerste helft met 0-3 achter. Westlandia was dodelijk effectief. De ploeg kreeg drie kansen en scoorde drie keer. Jedsel Markes begon aan een mooie solo en rondde in de vijftiende minuut koelbloedig af: 0-1. Desley Bransen verdubbelde drie minuten later de score met een schot dat via een Hoogland-speler in het doel verdween. In de 33ste minuut viel de 0-3 van Ouanis Kellouh. De bezoekers zagen nog een goal afgekeurd worden vanwege buitenspel. Hoogland stelde er nauwelijks kansen tegenover.
In de tweede helft werd de middag nog pijnlijker voor Hoogland. Jedsel Markes maakte zijn tweede goal van de middag na een mooie aanval en dat betekende de 0-4. Hoogland raakte het geloof kwijt, wist weinig in te brengen en beleefde een lijdensweg richting het eindsignaal.
Hoogland - Westlandia

15' Jedsel Markes (0-1)
18' Desley Bransen (0-2)
33' Ouanis Kellouh (0-3)
54' Jedsel Markes (0-4)