RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nijholt speelt afscheidswedstrijd: 'Bijzonder dat iedereen hier voor mij is'

1/2
UTRECHT/MAARSSEN - Gianluca Nijholt speelde voor FC Utrecht, het Russische Amkar Perm, Almere City, VVV-Venlo en NAC Breda. De 31-jarige middenvelder heeft besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Maar dat gebeurde niet in stilte. Zondag werd op het terrein van V.V. Maarssen een afscheidswedstrijd gespeeld.

Gianluca Nijholt over zijn afscheidsduel en zijn loopbaan


Eigenlijk stopte Nijholt al twee jaar geleden met voetbal. Maar een officieel afscheid was er nog niet geweest. Zijn vrienden besloten achter zijn rug om alsnog een mooi afscheidsduel voor hem te organiseren. "Het is bijzonder dat al die mensen hier voor mij zijn", aldus Nijholt.

"Ik hou er normaal niet zo van, maar het is toch wel heel leuk. Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan." Nijholt wil wel dat er op deze manier aandacht wordt gegeven aan het goede doel. Er wordt daardoor geld opgehaald voor Football Makes It Happen en KWF. "We gaan hopelijk een mooi bedrag voor ze ophalen."

Team Oud Utrecht VS Team Nijholt
Schoonvader Gert Kruys had zondag de leiding over 'Team Oud Utrecht'. 'Team Nijholt' staat onder leiding van Willem van Hanegem. "Hij liet mij debuteren en is nu bij mijn laatste wedstrijd. Dat waardeer ik enorm", aldus de middenvelder die uiteindelijk 57 wedstrijden in het shirt van FC Utrecht speelde.

Nijholt behoorde tot de ploeg van Utrecht die in 2010 een zeer succesvol Europees avontuur kende. "Nu terugkijkend weet je hoe bijzonder dat was. We speelden tegen Celtic, tegen Napoli, tegen Liverpool. Ik heb zeker een carriŤre vol hoogtepunten gehad", besluit Nijholt.

Bij het afscheidsduel waren onder anderen Alje Schut, Simon Cziommer, Pascal Bosschaart, Raymond Graanoogst, Gerald Vanenburg, Sander Keller, Rick Kruys, Robert Wijnands en Glenn Helder aanwezig.

Lees ook: Ook Nijholt ging van FC Utrecht naar Rusland: 'Kerk kan daar met zijn kwaliteiten slagen'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -