Hercules vergeet zege eerder veilig te stellen: 'Spelers waren vreselijk vermoeid'

UTRECHT - Hercules won zondag met 3-1 van titelkandidaat OSS 1920, maar de Utrechters hadden kansen om de wedstrijd eerder in het slot te gooien. "De spelers waren vreselijk vermoeid. Bij kansen kwam niemand meer fris voor de keeper", vertelt Hercules-trainer René van der Kooij in de radioshow Namen en Rugnummers.
Hercules stond met 2-0 voor, waarna de 2-1 viel. Tyrone Fonville, die twee goals maakte, wist wat er toen ging komen. "Dan gaan ze druk zetten en de ballen erin pompen. Vanuit de counter hadden we het eerder af kunnen maken. Gelukkig maken we op het eind nog de 3-1."
Coach Van der Kooij voelde zich erg nerveus in de laatste tien minuten. "Het is zuur dat we het duel niet eerder in het slot gooien. We kregen daartoe de mogelijkheden. Spelers waren vreselijk vermoeid. Er was geen speler die fris voor de keeper kwam. Je maakt dan niet de meest logische keuzes. Als je de kansen niet afmaakt bij zo'n stand, dan zit je nooit rustig."

Spitsengoals

De 3-1 zal vast en zeker voor opluchting hebben gezorgd bij Van der Kooij. Fonville was de maker. Bij zijn beide treffers stond hij op de goede plek om de bal binnen te tikken. "Vooral bij die eerste. Ik loerde. Ik zag dat de keeper ballen telkens niet klemvast had, dus ik liep door wanneer er werd geschoten. Lekkere spitsengoaltjes."
Als we volgende week geen punten pakken, dan stelt de zege van vandaag niks voor
René van der Kooij

Weinig makkelijke duels

Volgende week gaat Hercules op bezoek bij JOS Watergraafsmeer. "Als we dan geen punten pakken, dan stelt de zege van vandaag niks voor. Er zijn niet zoveel makkelijke duels. We moeten ons verder ontwikkelen en dat zijn we aardig aan het doen", besluit Van der Kooij.
Hercules staat zesde in de derde divisie. Ze behaalden vier punten uit twee duels. Hercules en Gemert speelden tot dusver één wedstrijd minder dan de rest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.