Voormalig trainer Van de Zandschulp is apetrots: 'Hij kan gewoon heel ver komen'

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Hij maakte in korte tijd carrière en vanavond staat hij in de kwartfinale van de US Open: de Veenendaalse Botic van de Zandschulp. Het is iets wat weinig Nederlandse tennissers hem na deden, maar voormalig trainer Alex Boers zag het talent al op hele jonge leeftijd.
Alex Boers gaf Botic van de Zandschulp zijn eerste tennislessen
Toen de inmiddels 25-jarige Botic van de Zandschulp nog in de luiers zat werd hij al door zijn moeder meegenomen naar tennisvereniging Spitsbergen in Veenendaal. Tennistrainer Alex Boers herinnert zich de jonge Van de Zandschulp als een een hele rustige jongen die als vijfjarige al heel goed kon luisteren. "Eigenlijk gewoon een perfect kind."
Eigenlijk gewoon een perfect kind
Boers over Van de Zandschulp:

Supergaaf

Voor het laatste anderhalf jaar heeft Van de Zandschulp grote stappen gemaakt vindt Boers. Werd hij eerst amper herkend, de grote namen in de tenniswereld zullen inmiddels wel beter weten nu hij bij de beste acht mannen van het grandslamtoernooi hoort. Het vervult de tennistrainer met grote trots wat ook gepaard gaat met emotionele momenten. "Het is natuurlijk supergaaf dat je straks in een stadion voor 25.000 man staat te spelen. Terwijl hij twee jaar geleden nog voor driehonderd man."

IJzersterke forehand

In de kwartfinale van vandaag neemt de Veenendaler het op tegen de nummer twee van de wereld, de Rus Daniil Medvedev. Boers denkt dat het mogelijk is. "Hij heeft nu natuurlijk al zeven wedstrijden achter elkaar gespeeld. Hij heeft een kanonservice van over de 200 kilometer per uur en een ijzersterke forehand. Hij kan gewoon heel ver komen."
De kwartfinale wordt gespeeld om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.