Nacht van Woerden gaat opnieuw niet door: 'Heel erg balen'

Lars van der Haar in 2019 tijdens de Nacht van Woerden
Lars van der Haar in 2019 tijdens de Nacht van Woerden © Fotostudio RedGreenBlue
WOERDEN - Ook deze herfst zal de Nacht van Woerden geen doorgang vinden. De organisatie laat weten dat deze beslissing is genomen doordat er vanwege de huidige coronapandemie te veel financiële onzekerheid is.
De nachtelijke veldrit stond gepland op 26 oktober. De organisatie heeft voor 2022 de pijlen gericht op 25 oktober. De editie van 2020 ging vanwege de corona-pandemie ook al niet door.

Volgend jaar extra groot feest van maken

Woudenberger Lars van der Haar won de afgelopen vijf edities van de Nacht van Woerden"Ik baal er heel erg van", aldus Van der Haar tegen RTV Utrecht. "Maar dan moeten ze er volgend jaar maar een extra groot feest van maken."
"Het is iets bijzonders, er is altijd veel publiek. Dat zie je niet veel in de Nederlandse cross. De sfeer is altijd heel mooi. Er komt ook altijd veel familie en vrienden kijken."
Het besluit is genomen in nauw overleg met de KNWU, UCI, de gemeente Woerden, de projectgroep Koeiemart en met de sponsoren. Voorzitter Marien Groenendijk denkt dat dit de enige juiste beslissing is: "De huidige regelgeving laat een evenement van ons formaat gewoonweg niet toe op dit moment. Het is niet verantwoord om langer te wachten een besluit te nemen omdat er dan veel financiële risico's gaan ontstaan."
.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.