Voor veldrijder Van der Haar start zaterdag het nieuwe seizoen: 'Zoveel mogelijk podiumplekken'

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Lars van der Haar kijkt uit naar de start van het veldritseizoen. De Woudenberger is tevreden over zijn vorm en dat moet worden omgezet in zoveel mogelijk podiumplekken.
Het maximale eruit halen dat is voor mij het allerbelangrijkst
Lars van der Haar
Eind februari van dit eindigde Van der Haar het seizoen met de derde plek bij de Sluitingscross in het Belgische Oostmalle. Nu staat hij alweer aan de vooravond van het nieuwe seizoen. "Het voelt eigenlijk wel redelijk snel. Het is een vroeg seizoen", spreekt Van der Haar tegenover RTV Utrecht. "Ik heb er wel heel veel zin in, ik kijk er erg naar uit."

Dit seizoen weer met publiek

Na de laatste cross van vorig seizoen sprak Van der Haar een duidelijke wens uit. Bij het nieuwe seizoen veldrijden moest er volgens hem hoe dan ook publiek aanwezig zijn. Die wens is uitgekomen. "Dat is echt super tof. Ik ga heel blij zijn met alles en iedereen die komt kijken, alles is beter dan lege hekken", aldus de 29-jarige Woudenberger.
Inmiddels is Van der Haar hard aan het trainen om er ook sportief gezien een mooi seizoen van te maken. "Ik denk dat het mijn conditie goed zit. Er mag nog wel zeker wat scherpte in komen, daar heb ik de eerste wedstrijden voor nodig. Je kan altijd heel hard trainen maar in een wedstrijd een uur afzien dat is wat anders."
Mijn pijlen zijn wel extra gericht op het EK
Lars van der Haar
Zaterdag om 17:30 uur gaan de veldrijders in de Rapencross, onderdeel van de Ethias cross, in Lokeren van start. Vorig seizoen eindigde Van der Haar in de Belgische regen als zevende. "Ik verwacht een redelijk droge cross, dan moet hij mij wel liggen. Ik hoop dat ik ook snel die scherpte vindt. Want de week erop rijden we in Beringen een hele mooie cross die mij goed ligt."

Zoveel mogelijk podiumplekken

Het doel voor Van der Haar dit seizoen is duidelijk. "Ik wil zoveel mogelijk podiumplekken pakken. Mijn pijlen zijn wel extra gericht op het EK. Dat is namelijk op de VAM-Berg in Nederland. Dat parcours staat mij zeer aan. Daar ik wil extra goed aan de start staan. Hopelijk heb ik daar met mijn ervaring een stapje voor op de rest."
Maar het mooiste is natuurlijk de hoogste tree van het podium. "Tuurlijk wil je als je aan de start staat altijd winnen. Maar het maximale eruit halen dat is voor mij het allerbelangrijkst", aldus de Woudenbergse veldrijder.
Vorig seizoen pakte Van der Haar op he EK brons
Vorig seizoen pakte Van der Haar op he EK brons © Orange Pictures