Instellingen

Tweede divisie: Spakenburg en Vogels zonder Olijve en Van den Meiracker

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de jacht op de eerste zege van het seizoen moeten Spakenburg en IJsselmeervogels het dit weekend stellen een sterkhouder. Bij de Blauwen ontbreekt aanvoerder Frank Olijve, IJsselmeervogels mist spits danny van den Meiracker.

Kozakken Boys - Spakenburg

Kozakken Boys - Spakenburg mag met recht een klassieker in het zaterdagvoetbal worden genoemd. Sinds de invoering van de landelijke competitie in 1970 troffen beide ploegen elkaar 53 keer op het hoogste niveau. De Werkendammers wonnen 17 keer, Spakenburg 21 keer.
Spakenburg-trainer Eric Meijers kan niet beschikken over aanvoerder Frank Olijve. Hij liep afgelopen weekend een scheurtje op in zijn knieband en is voorlopig niet inzetbaar. Frank Schilder en Rivellino Junte zijn hersteld.
Spakenburg heeft dit seizoen nog niet gewonnen, Kozakken Boys is nog ongeslagen. De druk ligt er dus op bij de Blauwen, die twee jaar geleden voor het laatst actief waren op de Zwaaier. Marlon Versteeg en Roy Castien scoorden toen voor Spakenburg, dat met 4-2 verloor.

IJsselmeervogels - ASWH

Zonder spits Danny van den Meiracker, die zaterdag tegen Noordwijk geblesseerd uitviel, speelt IJsselmeervogles zaterdag de thuiswedstrijd tegen ASWH. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht wacht net als de Rooien nog op de eerste zege van het seizoen.
Hoe lang Van den Meiracker niet inzetbaar is, is nog niet duidelijk. Hij ondergaat volgende week een mri-scan. Behalve de spits is ook de afgelopen zomer van OFC overgekomen Ilias Boudouni nog geblesseerd. Darren Rosheuvel is terug van een blessure.
De laatste keer dat ASWH op bezoek kwam op de Westmaat won IJsselmeervogels met 4-1. Ahmed el Azzouti scoorde twee keer, Gwaeron Stout en Danny van den Meiracker scoorden beiden één keer.
Zowel Kozakken Boys - Spakenburg als IJsselmeervogels - ASWH begint zaterdag om 15.00 uur. Beide duels zijn live te volgen in Namen & Rugnummers live op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.