Instellingen

Rolstoeltennisster De Groot zege verwijderd van golden grand slam

© Orange Pictures
OUDEWATER - Rolstoeltennisster Diede de Groot is nog maar één zege verwijderd van de zogenoemde 'golden grand slam', oftewel winst van alle vier de grandslamtoernooien en olympisch goud. De nummer 1 van de wereld liet in de halve finales van de US Open haar dubbelpartner Aniek van Koot met 6-1 6-0 kansloos.
De halvefinalepartij duurde slechts 46 minuten.In de finale neemt De Groot het dit weekend op tegen de Japanse Yui Kamiji of de Britse Jordanne Whiley.

Golden Grand Slam

In 1988 verzekerde de valide tennisster Steffi Graf zich ook van de golden grand slam. Novak Djokovic was dit jaar bij de mannen hard op weg hetzelfde te bewerkstelligen, maar hij verloor op de Olympische Spelen in Tokio in de halve finales.
Esther Vergeer domineerde jarenlang het rolstoeltennis, maar in haar tijd waren de rolstoeltennissers nog niet welkom op Wimbledon. De Groot won eerder dit jaar al de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de Paralympics.

Ook succes in het dubbelspel

Diede de Groot plaatste zich enkele uren later ook voor de finale in het dubbelspel van de US Open. Samen met landgenote Aniek van Koot wist ze met 6-0 en 6-2 te winnen van het Zuid-Afrikaanse duo Mathewson/Montjane.
In de finale in New York, die zaterdagavond (Nederlandse tijd) gespeeld wordt, nemen De Groot en Van Koot het op tegen het Japans-Britse koppel Kamiji/Whiley.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.