RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mayonnade stopt per direct als bondscoach handbalsters

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/LEUSDEN - Emmanuel Mayonnade stopt als bondscoach van de Nederlandse handbalsters. De 38-jarige Fransman kon na de teleurstellend verlopen Olympische Spelen van Tokio geen akkoord bereiken met de bond over een nieuw contract.

Onder leiding van Mayonnade veroverde Oranje, met Angela Malestein uit Bunschoten-Spakenburg en de Leusdense Laura van der Heijden, twee jaar geleden de wereldtitel. De handbalsters verdedigen eind dit jaar hun titel op het WK in Spanje. Monique Tijsterman fungeert dan als interim-bondscoach. De 52-jarige Tijsterman werkte op interim-basis al als technisch directeur bij het Nederlands Handbal Verbond (NHV).

Mayonnade werd begin 2019 aangesteld als bondscoach van Oranje. De Fransman, in eigen land ook clubtrainer van Metz, volgde de Deense Helle Thomsen op. Na heel wat podiumplaatsen in de jaren daarvoor werden de handbalsters onder leiding van Mayonnade in Japan voor het eerst wereldkampioen. Het EK van 2020 verliep echter teleurstellend. Oranje kwam daar niet verder dan de zesde plaats. Op de Spelen van Tokio werden de handbalsters na een sterke groepsfase in de kwartfinales weggespeeld door Frankrijk (22-32).


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -