Tweede divisie: Eerste zege IJsselmeervogels, gelijkspel Spakenburg, GVVV verliest opnieuw

IJsselmeervogels - ASWH
IJsselmeervogels - ASWH © RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft de eerste overwinning van dit seizoen in de tweede divisie binnen. De Rooien rekenden op eigen veld af met een lastig ASWH. Het werd 3-2. Spakenburg was op bezoek bij Kozakken Boys op weg naar een zege, maar gaf een 0-2 voorsprong weg. Na een bizarre slotfase werd het uiteindelijk 3-3. Op bezoek bij De Treffers verloor GVVV met 1-0.

GVVV onderuit bij De Treffers

Ook tegen De Treffers lukt het GVVV niet om de eerste driepunter van het seizoen binnen te harken. In Groesbeek ging de ploeg van Jochem Twisker met 1-0 onderuit door een treffer in de eerste helft.
Gavin Vlijter schoot in minuut 39 de 1-0 binnen waarbij doelman Johan Janssen van GVVV er niet goed uit zag.
Na vier duels heeft GVVV pas één punt gepakt. Samen met ASWH staat de ploeg uit Veenendaal onderaan in de tweede divisie.

IJsselmeervogels sleept zege uit het vuur tegen ASWH

IJsselmeervogels moest het op de eigen Westmaat doen zonder aanvaller Danny van den Meiracker, die vorige week een blessure opliep en in afwachting is van een mri-scan. Het begin van eerste helft was weinig bijzonder, al raakte ASWH via Luuk Admiraal wel de paal. Na een half uur was diezelfde Admiraal wel trefzeker. Hij profiteerde optimaal van een fout van Mitch Willems en schoof de 0-1 binnen.
Na rust schoot IJsselmeervogels uit de startblokken. Invaller Khalid Tadmine tekende meteen voor de 1-1 met een schot in de lange hoek, waarna verdediger Willems zijn fout uit de eerste helft goedmaakte door de 2-1 binnen te schieten van afstand.
De Rooien konden niet lang genieten van de voorsprong, want opnieuw was het Admiraal die het doel vond. Dit keer deed de ASWH-aanvaller dat met een schitterende goal in de kruising: 2-2.
IJsselmeervogels kreeg in de slotfase de nodige kansen, maar keeper Bryan Janssen van ASWH hield zijn doel schoon. Ook de bezoekers kregen nog een dot van een kans, maar Daniël Wissel miste. Vlak daarna was het Kai Heerings die met zijn hoofd voor de 3-2 tekende en de nieuwe voorsprong voor de Rooien. Dat was ook de eindstand.
Door de overwinning heeft IJsselmeervogels nu 4 punten uit vier wedstrijden in de tweede divisie.
IJsselmeervogels - ASWH (Tweede divisie)

31' Luuk Admiraal (0-1)
50' Khalid Tamine (1-1)
55' Mitch Willems (2-1)
63' Luuk Admiraal (2-2)
87' Kai Heerings (3-2)

Spakenburg pakt punt na bizarre slotfase

Kozakken Boys en Spakenburg maakten van de eerste helft geen spektakelstuk. De start was rommelig en dat de Blauwen aanvoerder Koos Werkman zagen uitvallen met een hoofdblessure, hielp niet mee. Beide ploegen leken met 0-0 te gaan rusten, tot Frank Schilder in de blessuretijd de 0-1 binnenkopte voor Spakenburg. Dat deed hij uit een corner.
Kozakken Boys - Spakenburg op een sfeervol Sportpark De Zwaaier
Kozakken Boys - Spakenburg op een sfeervol Sportpark De Zwaaier © RTV Utrecht
Spakenburg leek na rust op rozen te zitten na een schitterende 0-2 van Vince Gino Dekker, maar binnen zeven minuten was de spanning terug via een treffer van Yordi Teijsse. Daardoor was het 1-2 op Sportpark De Zwaaier. Even lag het duel nog stil na onrust naast het veld, maar de wedstrijd kon vervolgd worden.
Vlak voor tijd kreeg Spakenburg de deksel op de neus, want het was Thomas Marijnissen die met een volley de 2-2 produceerde. In de extra tijd lobte diezelfde Marijnissen nog de 3-2 binnen en leek Spakenburg het helemaal weg te geven, maar met een laatste stuiptrekking pakten de Blauwen toch nog een punt. Floris van der Linden kopte raak. Zijn 3-3 was ook de eindstand.
Spakenburg blijft door het gelijkspel nog altijd zonder zege in de tweede divisie. Na vier wedstrijden heeft de ploeg van trainer Eric Meijers nog maar 2 punten.
Kozakken Boys - Spakenburg (Tweede divisie)

45+4' Frank Schilder (0-1)
50' Vince Gino Dekker (0-2)
57' Yordi Teijsse (1-2)
84' Thomas Marijnissen (2-2)
90+5' Thomas Marijnissen (3-2)
90+7' Floris van der Linden (3-3)