Woerdense Van Dijk soleert naar eerste Europese titel op de weg

© Orange Pictures
WOERDEN - Ellen van Dijk uit Woerden is de nieuwe Europese kampioene wielrennen. De 34-jarige tijdritspecialiste ging op het EK in het Italiaanse Trentino vroeg in de aanval en hield stand tot op de finish. Ze kwam solo over de streep.
Door een vroege aanval op het heuvelachtige parcours en het nodige afstopwerk van landgenotes Annemiek van Vleuten en Demi Vollering kwam de achtervolgende groep nooit aansluiten bij de koploopster. Van Dijk kon daardoor uit handen blijven van de rest en het goud winnen.
Op 1.18 minuut achterstand van Van Dijk sprintte Liane Lippert uit Duitsland naar het zilver en pakte Rasa Leleivyte uit Litouwen het brons.

Van Dijk weet lange solo af te ronden

De ervaren wielrenster uit Woerden wist tijdens haar aanval - die op 60 kilometer van de finish begon - achtereenvolgens Soraya Paladin (Italië), Romy Kasper (Duitsland) en Aude Biannic (Frankrijk) te lossen. Even leek een groep met daarin Van Vleuten en Vollering terug te keren, maar Van Dijk behield haar voorsprong en liep opnieuw uit.
Van Dijk werd al vier keer Europees kampioene tijdrijden (2016, 2017, 2018 en 2019), maar greep die titel nog nooit in het wegwielrennen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.