RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels pakt drie punten: 'Geluk mocht een keer aan onze kant zitten'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft in de vierde speelronde van de tweede divisie de eerste overwinning behaald. Thuis tegen ASWH werd het 3-2 voor de Rooien, al had het zomaar andersom kunnen zijn. "Vlak voor tijd kunnen we er ook nog afgaan, maar het geluk mocht ook een keer aan onze kant zitten", zegt verdediger Mitch Willems.

Mitch Willems in gesprek met verslaggever Mark Kloostra


"Ik denk dat de frustratie van die eerste goal er daar uitschoot. Die eerste goal is echt mijn fout", doelt Willems op de 0-1 die ASWH maakte in de eerste helft. "Die neem ik voledig op me, en ik denk dat ik me aardig hersteld heb met een goal en een assist. En het was nodig."

De verdediger zag een strijdens IJsselmeervogels na rust. Khalid Tadmine tekende voor de 1-1 en Willems maakte zelf de 2-1. Het werd nog 2-2, maar drie minuten voor tijd bepaalde Kai Heerings de eindstand op 3-2. "We hebben met z'n allen gevochten. We bleven gaan en kansen creŽeren. En dan zie je dat hij goed valt."

Met trainen gaat het allemaal top, alleen de automatismes moeten gaan wennen"
Berry Smit, trainer IJsselmeervogels

"In de tweede helft kregen we grip en kansen, en dan kom je ook goed voor. Zelfs na de tegenslag van de 2-2 zijn we door blijven gaan en je ziet het. We winnen", lacht Willems.

Geloof
Trainer Berry Smit was ook erg te spreken over de zege. "Deze telt, dat is wel lekker", zegt hij. "We zijn super fit en hebben zes, zeven nieuwe spelers in de ploeg. Met trainen gaat het allemaal top, alleen de automatismes moeten gaan wennen. Als het plan goed staat, dan moet je proberen het geloof erin te houden. In de tweede helft ging het beter dan in de eerste helft, en dan krijg je ook fantastische kansen."

Berry Smit in gesprek met verslaggever Mark Kloostra


"Na de 1-0 achterstand moest ik handelen, want we creŽrden helemaal niets", aldus Smit. "Dat ging na rust stukken beter. Dan valt er wat van de rug af bij de spelers en moeten drie grote kansen erin. Dan kan je de wedstrijd sneller beslissen, maar je ziet dat er plezier en geloof in de groep komt. Dat hadden we wel nodig."

"De laatste overwinning was vorig jaar begin oktober hier. Nu gaan we dit analyseren met een pilsje erbij", vertelt de coach van de Vogels.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -