Spakenburg in dubio na bizarre 3-3: 'Grootste winst dat we niet verliezen'

Tim Brinkman, archief
Tim Brinkman, archief © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg stond op bezoek bij Kozakken Boys met 0-2 voor, maar keek diep in blessuretijd plots tegen een 3-2 achterstand aan. Floris van der Linden redde in extremis een punt voor de Blauwen: 3-3. Spakenburg wacht zo nog altijd op een eerste zege. "Die eerste overwinning is wel heel welkom", zegt trainer Eric Meijers.
Ondanks een slechte eerste helft kwam Spakenburg kort na rust op een 0-2 voorsprong. "Maar ik ben wel wat gewend", aldus Meijers. "Ook bij 2-0 voor is het niet gelopen. Ik vond dat we het daarna moeilijk hadden. Zij hadden een middenvelder meer en we kregen geen druk op de bal. Maar na een omzetting hadden we controle over de wedstrijd, maar als je de goals dan te makkelijk weggeeft..."
"Het is onbegrijpelijk dat de 1-2 dan binnenvalt en de 2-2 is een wereldgoal. Die krijgen wij dan tegen", vertelt de trainer van de Blauwen. In blessuretijd viel ook de 3-2 nog voor Kozakken Boys. "Vorige week spookte ook door mijn hoofd. Het was ons niet gegund en we zijn niet in staat om dit soort wedstrijden over de streep trekken."
Ik vind dat wij twee punten hebben verloren, alleen is het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen
Eric Meijers, trainer Spakenburg
"Maar we konden onze rug rechten en Floris geloofde in de voorzet", doelt hij op de 3-3 van aanvaller Floris van der Linden in de allerlaatste minuut. "En dat is de grootste winst van vandaag: dat we hem niet verliezen. We doorbreken nu twee nederlagen. Ik vind dat wij twee punten hebben verloren, alleen is het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen."

Brinkman verving Werkman als aanvoerder

Spakenburg raakte vroeg in de wedstrijd Koos Werkman kwijt. De verdediger had een hoofdblessure. "Koos is naar het ziekenhuis geweest en heeft een snee in zijn wenkbrauw. Dat is gelijmd. Hij kon echt niet door, dat was een aderlating voor ons", zegt Meijers.
De vervangende aanvoerder was Tim Brinkman, die met gemengde gevoelens zit. "Aan de ene kant geef je een voorsprong weg, maar als je 3-2 achterkomt met nog 30 seconden te gaan... Dat is goed van ons, maar het was een bizarre wedstrijd", oordeelt hij.
"De eerste helft was slecht. Maar wij spelen niet goed en staan 1-0 voor, dus dat hoeft niets te betekenen. Dat je het nog weggeeft is dan klote", zegt Brinkman. "Je doorbreekt wel iets, anders verlies je drie keer op rij. Nu heb je in ieder geval een punt. Maar laat duidelijk zijn dat we hier niet voor een punt kwamen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.