Instellingen

Sportlust'46 aan kop na zege in Ermelo: 'We hebben niets weggegeven'

Patrick Loenen
Patrick Loenen © Orange Pictures
WOERDEN/VEENENDAAL - Sportlust'46 staat na de 1-0 overwinning op DVS'33 Ermelo aan kop in de derde divisie A. De Woerdenaren hebben 10 punten, maar ook als enige ploeg vijf wedstrijden gespeeld. Trainer Patrick Loenen zag een terechte zege: "Als we dan niet winnen, had je jezelf heel erg tekort gedaan."
"De eerste helft vond ik ons slordig in de omschakeling, maar we komen 1-0 voor en verdedigen wel heel goed. Binnen vijf minuten na rust klrijgen we een grote kans en nog een. Dan moet je nog dertig minuten. Normaal krijg je wel kansen tegen, maar we hebben niets weggegeven. Dat is wel knap", aldus Loenen.
"Dat vind ik ten opzichte van de vorige wedstrijden waren we ongelooflijk gedisciplineerd. Dan kan je het hebben over dingen die beter kunnen, maar als je 90 minuten niets weggeeft en vier of vijf 100% kansen creëert...", vertelt de coach van Sportlust'46.
De overwinning van Sportlust is een belangrijke, vindt de trainer. "We hebben dit even nodig, want we kunnen fantastisch voetballen. We hebben ook laten zien dat we aan de bal beter zijn. Er zit nog wel winst, maar we hebben het goed gedaan", geeft hij aan.
De keeper van Sportlust'46 is Romero Antonioli en hij zag het spel voor zich. "Je moet de hele wedstrijd scherp blijven en de focus houden, want dat ene moment kan altijd komen. In de tweede helft had ik het iets drukker. Eén goede redding had ik en er waren een paar hoge ballen waar ik goed tussen zat. Daar ben ik tevreden mee", blikt hij terug.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.