Instellingen

FC Twente bezorgt FC Utrecht eerste nederlaag

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eredivisie voor het eerst dit seizoen verloren. Op bezoek bij FC Twente ging de ploeg van hoofdtrainer René Hake door een treffer in de extra tijd met 1-0 onderuit.

Ranglijst

Door de nederlaag blijft FC Utrecht steken op zeven punten uit vier duels en verzuimt het, al was het misschien voor een paar uur, de koppositie te pakken in de eredivisie.

Kansen over en weer

In de eerste tien minuten was het FC Twente dat de scepter zwaaide. Vervolgens kwam FC Utrecht beter in de wedstrijd. De kansen waren voor beide ploegen. Zo wist doelman Paes een schot van Sadilek maar net te keren en belandde een fraaie poging van Douvikas vlak voor rust snoeihard op de lat.
Adam Maher
Adam Maher © Orange Pictures
De tweede helft kende hetzelfde verhaal als de eerste. FC Twente kwam sterker uit de kleedkamer, Van Wolfswinkel was in minuut 48 dicht bij de openingstreffer, maar FC Utrecht nam opnieuw het heft in handen.
Ook FC Utrecht kreeg een grote kans. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen kwam Mimoun Mahi oog in oog met doelman Unnerstall. Het schot van de Utrechtse aanvaller was niet goed genoeg. Unnerstall kon de bal blokken.

Beslissing door Pröpper

In de tumultueuze slotfase leek het duel op een gelijkspel af te stevenen, tot de eerste minuut van de blessuretijd. Robin Pröpper wist Sander van de Streek te passeren met een kapbeweging. Vervolgens krulde de verdediger de bal op prachtige wijze het Utrechtse doel in: 1-0.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.