Chagrijn en ongeloof bij FC Utrecht: 'Zij hebben het meer afgedwongen'

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - Bij FC Utrecht was het chagrijn groot na de nederlaag tegen FC Twente. Hoofdtrainer René Hake was na afloop duidelijk. Zijn ploeg heeft het volgens hem aan zichzelf te danken dat de drie punten in Enschede bleven.
Met de kwaliteit die wij hebben mag je hier niet verliezen
Hoofdtrainer René Hake
FC Twente won met 1-0 door een treffer van Robin Pröpper. Hij schoot in de blessuretijd de bal op prachtige wijze binnen. "Dit is zeker een domper", blikt doelman Maarten Paes terug. "Je krijgt de deksel op je neus. Ik kan nog steeds niet geloven dat die bal erin vliegt. Ik moet het nog terugkijken, het is ongelofelijk hoe die erin valt."
"Het is aan onszelf te wijten dat we nul punten hebben vandaag", aldus trainer Hake. "We hadden de eerste fase van de wedstrijd moeite met het druk zetten. Daardoor kwamen we niet toe aan de balveroveringen die we graag wilden. Dat ging in de laatste fase van de eerste helft al beter."

Te weinig gecreëerd

Aanvoerder Willem Janssen zag dat FC Utrecht weinig kansen creëerde. "Wij hadden de grootste kans. Als je die maakt dan win je hem. We stonden eigenlijk al met onze handen omhoog", zegt Janssen over de poging van Mahi. Hij verzuimde om te scoren toen hij oog in oog stond met doelman Unnerstall. "Onze goals dit seizoen tot nu toe komen vooral uit standaardsituaties. Dan zie je toch dat we moeilijk scoren."
"Op de kans van Mahi na hebben we geen grote kansen gecreëerd. Uiteindelijk krijg je dan de rekening gepresenteerd. Zij hebben het meer afgedwongen, dat vind ik het meest kwalijke", aldus de oefenmeester. "We waren in de eindfase veel te veel in onze eigen zestien. Dat kost je de kop. Met de kwaliteit die wij hebben mag je hier niet verliezen."
We hadden ze nog meer op hun helft moeten drukken
Willem Janssen
En dus kreeg FC Utrecht de eerste nederlaag van het seizoen om de oren. "Je weet dat voetbal een spel is van momenten. De laatste tien minuten ging het publiek er ook nog extra achter staan. Daarvoor hadden wij ze een half uur lang onder druk", aldus de balende Paes.
De aanvoerder van FC Utrecht weet wat er beter had gemoeten. "We hadden hun nog meer op hun helft moeten drukken. Ze echt onder vuur nemen, dat hebben we niet gedaan. Maar ik kan niet zeggen dat wij niet de overhand hebben gehad", aldus Janssen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.