Diskwalificatie een drama voor Verschoor bij GP Monza: 'Ik reed met bloed, zweet en tranen voor die punten'

© Orange Pictures
BENSCHOP - Richard Verschoor is bij de Grand Prix van Monza na afloop gediskwalificeerd. De Benschopper kwam als zevende over de streep in Italië, maar hij en zijn bolide bleken achteraf te licht.
Dit is heel zuur
Richard Verschoor, Formule 2-coureur
De race in Italië kende veel safety cars. Daar profiteerde Verschoor aanvankelijk van. Bij de voorlaatste safety car besloot hij geen pitstop te maken en op zijn 'oude' banden verder te rijden. Dat bleek de juiste keuze voor de Benschopper waardoor hij als zevende over de finish kwam. De Fransman Théo Pourchaire pakte de overwinning.

Diskwalificatie

Maar na afloop van de Grand Prix kwam de klap voor Verschoor. Hij werd gediskwalificeerd nadat bleek dat het gecombineerde gewicht van zijn MP Motorsport-auto, inclusief de coureur, lager was dan het minimumgewicht volgens het reglement
MP Motorsport heeft aan de wedstrijdorganisatie laten weten dat de berekeningen van het team over het verwachte gecombineerde gewicht van de auto en de bestuurder onjuist waren. Verschoor had in de afkoelronde na de geblokte vlag niet zoveel bandenresten opgeraapt als ze hadden verwacht.
"Ik wist genoeg toen mensen van mijn ploeg werden opgeroepen om naar de plek te komen waar mijn auto werd gewogen", aldus Verschoor. "Dat gebeurt normaal niet. Toen wist ik dat er iets niet klopte."
Zo sluit Verschoor het weekend zonder WK punten af. Bij de eerste sprintrace van zaterdag haalde de Benschopper de finish niet vanwege een motorprobleem. Bij de tweede sprintrace werd hij dertiende. "Het is heel zuur. Ik dacht de kostbare punten met bloed, zweet en tranen te hebben binnen gehaald. Alsnog een diskwalificatie is dan niet lekker."

De rest van het seizoen?

Na Monza rijden de Formule 2-coureurs nog op de circuits van Sochi (Rusland), Jeddah (Saudi-Arabië) en Yas Island (Abu Dahbi). Het is nog niet zeker of Verschoor nog drie keer in actie komt. "Dat ligt puur aan sponsoring. Ik ben blij dat ik op Silverstone heb kunnen laten zien wat ik kan. Dit weekend is dan weer jammer", aldus Verschoor. "Over twee weken sta ik als het goed is weer aan de start. Voor de laatste twee races moet ik de sponsoring nog bij elkaar krijgen."
Wat Verschoor volgend jaar gaat doen is nog niet duidelijk. "Ik wil graag voordat het seizoen begint ervoor zorgen dat ik heel het seizoen al rond heb. Dus ik wil niet voor elke race kijken of ik wel of niet door kan. Dat is prestatiegericht ook nog niet fijn", aldus de coureur uit Benschop. "Ik ga natuurlijk wel voor een heel seizoen in de Formule 2."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.