Derde divisie: Hercules blijft ongeslagen dankzij hattrick Fonville, Hoogland wacht nog op eerste zege

JOS Watergraafsmeer - Hercules
JOS Watergraafsmeer - Hercules © RTV Utrecht
UTRECHT - Hercules heeft de ongeslagen status in de derde divisie op overtuigende wijze vastgehouden. De Utrechters wonnen met 1-4 bij JOS Watersgraafsmeer. Hoogland wacht nog altijd op de eerste zege. De ploeg ging met 3-1 onderuit bij Unitas.

Ranglijst

Hercules staat vijfde met zeven punten uit drie duels. Samen met Gemert speelden ze een duel minder dan de rest. De achterstand op koploper OFC is vijf punten.
Hoogland is onderin de stand te vinden. Het team staat vijftiende met twee punten uit vier duels. Drie ploegen staan lager, waaronder hekkensluiter HSC'21 met nul punten.

Fonville weer belangrijk voor Hercules

Hercules swingde in de eerste helft en drukte dat uit in doelpunten. Al na vijf minuten opende Tyrone Fonville met zijn vierde treffer van het seizoen de score. Kort daarna verdubbelde Lars Vermeulen de voorsprong. Vermeulen, die op twee goals staat, en Fonville zijn verantwoordelijk voor alle Hercules goals tot dusver.
Lang kon Hercules niet van de 2-0 voorsprong genieten. Kevin Huijsman, met een verleden bij IJsselmeervogels, scoorde uit een strafschop de aansluitingstreffer. De thuisploeg creëerde kansen op meer goals, maar het was in de eerste helft alleen nog twee keer raak aan de andere kant. Fonville kreeg een hattrick achter zijn naam, mede door een rake penalty. Het bleef bij 1-4, waardoor Hercules voor de tweede keer won. Hun andere wedstrijd eindigde in een gelijkspel.
5' Tyrone Fonville (0-1)
11' Lars Vermeulen (0-2)
14' Kevin Huijsman (1-2 penalty)
30' Tyrone Fonville (1-3 penalty)
38' Tyrone Fonville (1-4)

Twee tegengoals in korte tijd voor Hoogland

Hoogland kreeg na ruim een halfuur de 1-0 om de oren via een treffer van Jerrel Hak. Een minuut later was daar al het antwoord van de ploeg van Roy Versluis. Lex Hienekamp scoorde de 1-1, zijn tweede goal van het seizoen. In de eerste helft hadden beide ploegen kans op de voorsprong, maar het bleef 1-1.
In de 72ste minuut kwam Hoogland voor de tweede keer op achterstand. Everon Pisas werkte de bal in de kruising na een scherpe counter. Een paar minuten later raakte de kans op de eerste zege voor Hoogland nog verder uit zicht. Invaller Jeremy van Uunen maakte in de omschakeling de 3-1, de eindstand. Hoogland blijft op twee punten staan.
34' Jerrel Hak (1-0)
35' Lex Hienekamp (1-1)
72' Everon Pisas (2-1)
76' Jeremy van Uunen (3-1)