Dames SCHC openen hoofdklasse met gelijkspel, Kampong onderuit

© RTV Utrecht
UTRECHT/BILTHOVEN - De hockeysters van SCHC zijn de hoofdklasse begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Amsterdam. Kampong begon de competitie met een duel tegen HGC en verloor met 1-2.
We hebben een goede wedstrijd neergezet
Yibbi Jansen

Gelijkspel voor SCHC in topper

SCHC kwam op eigen veld nog op een 2-0 voorsprong tegen Amsterdam. Yibbi Jansen sloeg namens de Bitlhovense ploeg twee keer toe vanuit een strafcorner.
In de tweede helft maakte Ilse Kapelle namens Amsterdam de aansluitingstreffer. Vervolgens kreeg SCHC-speelster Ginella Zerbo de ultieme kans om de marge weer te vergroten. Haar strafbal ging echter niet raak. Sabine Plönissen sloeg aan de andere kant wel toe. Zij bepaalde namens de bezoekers de eindstand vanuit een strafcorner op 2-2.
"Twee keer scoren is zeker leuk, maar ik baal van het gelijke spel", aldus Jansen na afloop. "Maar ik denk wel dat een gelijkspel terecht is."
De wedstrijd tussen SCHC en Amsterdam was druk bezocht. "Dat is heel lang geleden. Super sfeervol. Dat maakt het toch wel een leuke dag", blikt de doelpuntenmaakster terug. "We hebben een goede wedstrijd neergezet."

Kampong verspeelt voorsprong

Aanwinst Vanessa Blockmans van Kampong opende vlak voor rust de score door de 1-0 hard raak te pushen. Vlak voor het einde van het derde kwart kwam HGC via Dirkie Chamberlain op 1-1. Even later dacht zij ook de 1-2 te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd.
Uiteindelijk was het Isis van Loon die tien minuten voor het einde van de wedstrijd de beslissende 1-2 maakte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.