Instellingen

Amersfoortse Pieterse wint NK mountainbike voor beloften: 'Mooie koers'

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Bij het NK mountainbike voor beloften is Puck Pieterse er met de winst vandoor gegaan. De 19-jarige Amersfoortse bleef haar concurrentes in Sittard ruim voor.
Pieterse passeerde solo de finish. Hannah van Boven en Rosa van Doorn werden respectievelijk tweede en derde. Zij kwamen ruim vijf minuten na de kersverse Nederlandse kampioene uit Amersfoort over de streep. "Het was een mooie koers", blikt Pieterse terug in Namen en Rugnummers. "Op een gegeven moment had ik een goede voorsprong en zat ik relaxed op de fiets."
De beloften reden samen met de elite. "Ik kon lang met ze mee. Dus ik kon mij aan ze optrekken", vertelt Pieterse die genoot van de omstandigheden. "Normaal is het een stoffig parcours, nu lag alles er mooi bij doordat het gisteren regende", zei de Amersfoortse.
Vorige maand pakte Pieterse bij het EK mountainbike voor beloften het zilver. Bij het WK werd ze 15e. Toen had de Amersfoortse te maken met een mechanisch probleem.
De afgelopen twee jaar, 2019 en 2020, kwam Pieterse nog uit bij de junioren. Ze wist bij beide edities de Nederlandse titel te grijpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.