Van Dijk geniet van Europese titel: 'Heel bijzonder'

© Orange Pictures
WOERDEN - Ze had al vier Europese titels bij het tijdrijden, maar afgelopen weekend pakte Ellen van Dijk voor het eerst de winst bij de wegwedstrijd van het EK. Volgens de Woerdense gaat het veroveren van zo'n gouden plak nooit wennen.
Ik dacht ik rij zo hard mogelijk naar de finish
Ellen van Dijk
In 2016, 2017, 2018 en 2019 won Van Dijk het EK tijdrijden. Deze zaterdag soleerde ze bij de wegwedstrijd naar het goud. "Elke titel is een belevenis op zich. Het was heel bijzonder om juichend over de streep te komen", aldus Van Dijk. "Ik reed een vrij lange solo. Het was heel spannend, maar dat had ik zelf niet door. Ik dacht ik rij zo hard mogelijk naar de finish."
De Woerdense begon met vertrouwen aan het EK in Italië. "Ik voelde mij heel goed", aldus Van Dijk. "Die gouden medaille om mijn nek is heel lekker. Toen ik hoorde dat ik een minuut voorsprong had na de laatste klim begon het besef er te komen. Ik moest nog wel even tien kilometer mijn focus houden en toen was hij binnen. Dan heb je wel het besef dat je gaat winnen, dat is bij een tijdrit heel anders, dan hoor je het pas achteraf."
Voorlopig is Van Dijk nog niet uit gefietst. "Ik ben nu een paar dagen thuis. Daarna ga ik naar België voor de wereldkampioenschappen. Daar heb ik heel veel zin in", aldus de Woerdense. "Daarna is het seizoen nog niet klaar, dus we zijn nog even zoet. Maar nu geniet ik nog even hier van."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.