Mannen SCHC beginnen met gelijkspel én vertrouwen: 'Heel trots dat we durfden te hockeyen'

SCHC-coach Gilles van Hesteren
SCHC-coach Gilles van Hesteren © RTV Utrecht
BILTHOVEN - Coach Gilles van Hesteren van SCHC was bijzonder trots op zijn ploeg na het gelijkspel tegen Amsterdam. De oefenmeester genoot van de manier hoe zijn hockeyers zich manifesteerden bij de terugkeer in de hoofdklasse.
Hopelijk houden we dit het hele seizoen vol
Gilles van Hesteren
Tegen Amsterdam kwam SCHC tot drie keer toe op voorsprong. Het werd uiteindelijk 3-3. "Ik ben blij dat we gedurfd hebben te hockeyen. Eigenlijk balen we dat we niet gewonnen hebben. Dat vind ik eigenlijk wel vet. Dat geeft aan dat de jongens 'winners' zijn", aldus Van Hesteren. "Drie goals maken is ook lekker."

Kicken

SCHC promoveerde naar de hoofdklasse. Bij de terugkeer op het hoogste niveau werd gelijk goed partij geboden aan topploeg Amsterdam. "Dat is wel kicken. We hebben hard gewerkt met zijn allen de hele zomer. Ik ben hier echt heel blij mee, helemaal de manier waarop", besluit de oefenmeester.
Van Hesteren zag waar zijn ploeg zich kan verbeteren. "We moeten aan de slag gaan met balwinst op eigen helft. Soms moeten we ervoor zorgen dat we balbezit houden", aldus de coach die genoot van het aanwezige publiek. "Ik hoop dat ze trots zijn op de mannen, op de vechtlust, spirit en speelplezier. Hopelijk houden we dat het hele seizoen vol."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.