RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fonville hattrickheld bij Hercules: 'Hem nog nooit zo gretig gezien'

1/3
UTRECHT - Tyrone Fonville was met een hattrick de grote man in de 1-4 zege van Hercules bij JOS Watergraafsmeer. "In vijf jaar bij ons is hij nog nooit zo gretig geweest", vertelt Hercules-speler Steff van Rooijen in Namen & Rugnummers.

Steff van Rooijen van Hercules over onder meer zijn felle spel


Van Rooijen speelde fel en een belangrijke rol bij de 1-3. Hij ging diep en zorgde ervoor dat zijn team een penalty kreeg. "Ik kreeg een mooie diepe bal en zag dat de tegenstander in m'n rug kwam. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje inhield. Hij stapte op m'n voet en toen kregen we een strafschop."

Fonville
Die penalty werd verzilverd door Fonville, die ook een gretige indruk maakte. "In de vijf jaar dat hij bij Hercules speelt is hij nog nooit zo gretig geweest als nu. Hij komt vaak voor de goal." Hercules stond in de rust met 1-4 voor, mede dankzij een hattrick van Fonville, die op zes goals staat.

In de tweede helft vielen er geen goals meer. Van Rooijen: "Ik denk dat wij in de tweede helft iets meer met de rem erop speelden. We kregen nog een paar goede kansen, maar vermoeidheid speelde parten. We maakten het niet goed af. Anders maken we er nog drie. Achterin kwamen we weinig in de problemen. Ik denk dat we het goed hebben uitgespeeld."

We hadden het beter moeten uitspelen"
René van der Kooij

Titelkandidaat
René van der Kooij, trainer Hercules, ziet nog verbeterpunten. "Kansen afmaken. Zij zetten in de tweede helft geen druk op ons en dan is het verleidelijk om niet meer hard vooruit te spelen, maar we hadden het beter moeten uitspelen. En positiewisselingen zijn niet altijd op het juiste moment", zegt van der Kooij.

Hercules-trainer René van der Kooij in gesprek met verslaggever Arnold Schenk


De trainer had deze week gelezen dat Hercules als favoriet voor de titel wordt genoemd. "Ik denk dat wij van iedereen kunnen winnen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -