Jong FC Utrecht meldt zich in subtop na derde zege op rij

© FC Utrecht
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft zeer goede zaken gedaan in de eerste divisie. Op sportcomplex Zoudenbalch werd Jong PSV met 2-1 verslagen. Het was de derde zege op rij voor de Utrechtse beloften. De ploeg stijgt hierdoor van de tiende naar de derde plaats in de eerste divisie, achter Excelsior en koploper Jong AZ.
In de 14e minuut opende Nick Venema de score voor Utrecht door een voorzet van Othmane Boussaid binnen te tikken. Daarna maakte Cheick Touré namens de Eindhovenaren gelijk vanaf elf meter. De scheidsrechter had een handsbal geconstateerd. Venema miste vlak voor rust een uitgelezen mogelijkheid op de 2-1.
In de tweede helft stuurde trainer Dezarije Kalic die verse krachten het veld in: Julliani Eersteling, Yuya Ikeshita en Oussama Alou. Utrecht drong aan en in de 52e minuut tekende Davy van Berg met een laag afstandsschot voor de 2-1 tegen zijn oude club.
Het was daarna nog behoorlijk spannend. Een kwartier voor tijd werd met man en macht de gelijkmaker voorkomen. Doelman Eric Oelschlägel en zijn defensie wierpen zich voor de bal. En zo bleef het 2-1 en maakt Utrecht een reuzensprong in de ranglijst van de eerste divisie.