Instellingen

Nieuwegeiner Connor van den Berg, twee dagen na eredivisiedebuut: 'Dit wil je elke week'

© Orange Pictures
NIEUWEGEIN - Connor van den Berg wil eerst even iets rechtzetten als we hem aan de lijn hebben. "Ik lees de laatste dagen steeds dat ik uit IJsselstein kom, maar ik kom uit Nieuwegein", zegt de 20-jarige doelman, die afgelopen zondag zijn eredivisiedebuut maakte voor Willem II.

Van Geinoord naar Feyenoord

In Nieuwegein begon Van den Berg ook met voetbal. "Bij Geinoord. Ik herinner me dat ik een keer op goal werd gezet en dat ik er daarna niet meer van weg wilde." De jonge doelman bleek talentvol, want als 8-jarige werd hij al ingelijfd door Feyenoord. Daar speelde hij tot zijn 15e. Toen kreeg hij te horen dat hij weg moest.
"Ik was niet goed genoeg op dat moment", blikt Van den Berg terug. "Je hebt elk jaar een gesprek of je mag blijven en bij mij was dat nee. Destijds was ik daar wel verdrietig om, maar uiteindelijk heeft het wel goed uitgepakt."

Naar Willem II, via FC Utrecht

De keeper belandde in de opleiding van FC Utrecht, maar werd ook daar na twee jaar niet goed genoeg bevonden. De volgende stap in zijn loopbaan leidde hem naar Tilburg, naar Willem II, waar hij begon in de O17. "Daar kreeg ik het plezier in voetbal terug. En toen heb ik stappen gemaakt."
Hij werd vaste doelman in de O19 en mocht als tweedejaars A-junior de voorbereiding van het eerste elftal meemaken. "Toen ben ik erbij gehaald." Van den Berg kwam onder de hoede van Harald Wapenaar, voormalig doelman en aanvoerder van FC Utrecht, die bij Willem II keeperstrainer is. "Ik heb een goeie band met Harald, het is een hele fijne keeperstrainer. We kunnen het goed vinden."
Op bijgaande foto zijn de twee te zien, afgelopen zondag, nadat Willem II-doelman Jorn Brondeel uit tegen NEC al na een kwartier rood kreeg en Van den Berg erin moest. "Hij zei dat ik mijn ding moest doen, en dat hij wist dat ik het kon."

'Dit wil je elke week'

De woorden van Wapenaar haalden de spanning er niet helemaal af bij Van den Berg. "De zenuwen gieren wel door je lijf. En je weet dat het het heel lang is en dat je met zijn tienen speelt tegen elf. Dus dat je veel te doen zult krijgen."
Van den Berg kreeg inderdaad het nodige te doen, maar kweet zich goed van zijn taak. Mede dankzij hem hielden tien Tilburgers stand in Nijmegen en eindigde de wedstrijd in 0-0. "Ik ben superblij dat ik een paar reddingen heb kunnen verrichten om het team te helpen."
Of Van den Berg zaterdag tegen FC Groningen opnieuw een kans krijgt is nog afwachten. Brondeel is dan geschorst, maar hij is de derde doelman. De eerste en tweede doelman van Willem II, Timon Wellenreuther en Robbin Ruiter, ontbraken zondag door een blessure. Als één van hen fit is, wacht Van den Berg weer de reserverol.
Maar hoe het ook zij, het debuut smaakt naar meer. "Natuurlijk wil je elke week spelen. Als je na afloop voor de King Side mag springen met de fans, dan gaat er zoveel door je lichaam, dan wil je gewoon spelen. En dat ik dat nu heb mogen meemaken, dat is fantastisch."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.