IJsselmeervogels wint ook in oefenduel

Stan Beune (archief) zorgde voor de 4-3
Stan Beune (archief) zorgde voor de 4-3 © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels pakte afgelopen weekend de eerste zege in de tweede divisie. De Rooien hebben dat goede gevoel vastgehouden door dinsdagavond in een oefenduel hoofdklasser Urk te verslaan: 4-3.
Yassine Tefkaoui bracht IJsselmeervogels na elf minuten op 1-0 voorsprong. Drie minuten later maakte Pieter Brands er namens Urk 1-1 van. Nog voor rust zette Riekelt Nentjens namens de bezoekers de stand op 1-2.
Tom Kozjak wist in de 57e minuut de 2-2 te maken namens IJsselmeervogels. Waarna Pieters Brands namens Urk opnieuw snel reageerde en de 2-3 maakte.
Weer was het Kozjak die de gelijkmaker op het scorebord zette. In de 62e minuut tekende hij voor de 3-3. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Stan Beune verzorgde de 4-3.
Komende zaterdag neemt IJsselmeervogels het in de tweede divisie op tegen Koninklijke HFC. Dat duel is vanaf 15:30 uur live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1FM).