Coach Gielen met Handbal Houten op jacht naar top drie: 'Jaar naar toegeleefd'

© Handbal Houten
HOUTEN/COTHEN - Komende zaterdag gaat de eredivisie handbal van start voor Handbal Houten. Coach Freek Gielen heeft er zin in. Zijn ploeg moet zich hier en daar nog wel verbeteren maar het doel staat vast: in de top drie eindigen.
We willen meespelen om de bovenste plekken
Freek Gielen, coach Handbal Houten
"Hier hebben we een heel jaar naar toegeleefd", blikt Gielen vooruit tegenover RTV Utrecht. De eredivisie handbal werd vorig jaar stilgelegd en niet uitgespeeld. Wél wisten de Houtenaren de alternatieve competitie, die van april tot en met juni werd afgewerkt, te winnen. "Die duels voelden eigenlijk als oefenwedstrijden. Nu gaan we voor het echt beginnen. Dat is mooi."
Gielen kan niet precies zeggen hoe zijn ploeg ervoor staat ten opzichte van een jaar geleden. "We hebben ook een redelijk nieuwe ploeg. Het is nog even zien hoe dat loopt. We hebben nog wel wat dingen om aan te werken voordat we echt klaar zijn."

Slechte generale, goede première

Het spel van de Houtenaren moet volgens Gielen namelijk nog een stuk beter. "In de voorbereiding hebben we vooral tegen Belgische ploegen gespeeld. We hebben nog niet het beste laten zien. Vorig jaar begonnen we de competitie slecht terwijl we een goede voorbereiding draaiden, hopelijk is dat nu andersom zo", aldus de coach.
Volgens de oefenmeester valt er nog veel terrein te winnen wat betreft het inpassen van de nieuwe spelers. "Ze moeten nog echt aan elkaar wennen", analyseert Gielen. "We hebben in de oefenwedstrijden momenten gehad waarbij we de score verder konden uitbreiden. Maar daar zijn het oefenduels voor, dan wissel je door."
"We hebben best een brede bank. Maar de bank is jong dus we vallen nog echt wel even terug als we door wisselen.", zegt Gielen. "Dat moeten we op zien te vangen. Als we dat kunnen dan zijn we een heel eind."

Doelstelling

"Het doel is in ieder geval de top drie halen. We weten ook nog niet hoe de andere ploegen er voor staan", zegt Gielen over de doelstelling. "Het is daarom moeilijk om te zeggen, maar we willen meespelen om de bovenste plekken."
Ik verwacht een zware pot met veel strijd
Freek Gielen
Handbal Houten begint de eredivisie zaterdag met een thuisduel met de fanatieke Houtense aanhang in de zaal. "Dat is wel lekker. De jongens zijn nu ook enthousiaster dan vorig jaar zonder publiek. Ze hebben veel meer beleving", vertelt Gielen.
Het duel tegen Tachos begint om 19:00 uur in The Dome in Houten. "Een lastige tegenstander. Zij zijn ook wat gasten kwijt geraakt. Ik ben benieuwd hoe ze ervoor staan. Het is een ploeg zoals wij. Met oudgedienden en jonge jongens. Ik verwacht een zware pot met veel strijd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.