Voorzitter GVVV baalt van ontbreken uitpubliek bij regioderby tegen Spakenburg: 'Erg jammer'

Een eerdere editie van Spakenburg - GVVV
Een eerdere editie van Spakenburg - GVVV © RTV Utrecht / Mark Kloostra
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Voorzitter Barry van de Lagemaat zegt het erg jammer te vinden dat er komende zaterdag bij regioderby tussen Spakenburg en GVVV geen Veenendaalse supporters aanwezig mogen zijn. Dit besluit heeft Spakenburg genomen in verband met de coronaregels.
Het liefst kom je met je eigen supporters
Barry van de Lagemaat
Om alle leden en sponsoren een kans te geven de wedstrijd te bezoeken is er volgens Spakenburg geen ruimte voor uitpubliek. Dus ook niet bij de regioderby tegen GVVV. "Spakenburg heeft aanvullende maatregelen getroffen. Het is erg jammer", aldus Van de Lagemaat.
"Het liefst kom je, conform de huidige maatregelen, met je eigen supporters. En dan rekening houdend met de omstandigheden. Ik vind het niet schandalig maar erg jammer."
GVVV heeft zich wel bij het besluit neergelegd. "We hebben goed overleg gehad met de veiligheidscoördinatoren over en weer. Je moet dan ook de argumenten van elkaar snappen en dat doen wij."
Taferelen zoals eerder dit seizoen bij IJsselmeervogels - Quick Boys verwacht Van de Lagemaat niet. "Wij communiceren duidelijk naar onze supporters dat er geen toegang is. Er gaat als het goed is geen aparte supportersbus naar toe."
Spakenburg - GVVV begint zaterdag om 15:00 uur en is live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1FM).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.