Instellingen

Poutsma en Steenaart in nationale shorttrackselectie

Selma Poutsma tijden het WK
Selma Poutsma tijden het WK © Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT/WESTBROEK - Selma Poutsma (Utrecht) en Bram Steenaart (Westbroek) zijn beiden opgenomen in de nationale shorttrackselectie. De selectie van Nederland was nog nooit zo groot. Bondscoach Jeroen Otter werkt komend seizoen, in aanloop naar de Olympische Spelen van februari in Beijing met liefst zeventien rijders.
"Ik denk dat dit alleen maar goed is. Ik denk dat ik het nodig heb, het maakt me beter", zei Sjinkie Knegt, die met zijn 32 jaar tot de oudste shorttrackers behoort, woensdag tijdens de teampresentatie in Amsterdam. Alleen Daan Breeuwsma (33 is ouder). Steenaart is met zijn 21 jaar een van de jongeren in de selectie.
De overige negen shorttrackers bij de mannen zijn Jasper Brunsman (22), Friso Emons (22), Kay Huisman (24), Sven Roes (21), Melle van 't Wout (21), Dylan Hoogerwerf (26), Jens van 't Wout (19) en Itzhak de Laat (27).
Bij de vrouwen bestaat het team naast de 22-jarige Poutsma uit vijf shorttrackers: Georgie Dalrymple (20), Yara van Kerkhof (31), Xandra Velzeboer (19), Rianne de Vries (30) en Suzanne Schulting (23).

Vaccineren geen item

Vaccineren tegen het coronavirus is bij de Nederlandse shorttrackselectie geen item. Dat zei bondscoach Jeroen Otter tijdens de presentatie.
"Volgens mij is dat allemaal privacy. Maar bij ons is dit geen issue", aldus Otter. "Ik voorzie daarin geen enkel probleem en die we hebben ook helemaal niet gehad."
Bij het langebaanschaatsen was er vorige maand commotie. Schaatsers die gevaccineerd waren, wilden niet samen trainen met rijders die geen prik hadden gehaald. Otter: "Bij ons speelt dat niet."
Suzanne Schulting, regerend olympisch kampioene op de 1000 meter, zei: "Ik vind het niet zo'n nette vraag om te stellen. Ik ben van mening dat iedereen zelf moet weten wat hij met zijn lichaam moet doen. Voor mij is er geen goed of fout. Ik kan wel zeggen dat ik zelf volledig gevaccineerd ben."
De shorttrackploeg werkt de komende maanden toe naar de Olympische Spelen in Beijing, die in februari op het programma staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.