Instellingen

Feestelijke huldiging voor Oudewaterse toprolstoeltennisser Diede de Groot: 'Heel erg speciaal dit'

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
OUDEWATER - Rolstoeltennisser Diede de Groot is vanmiddag geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast werd ze ereburger van Oudewater. Dat gebeurde donderdagmiddag tijdens een feestelijke huldiging in haar woonplaats.
"Dit is wel heel bijzonder", vertelt een zichtbaar geroerde De Groot. "Heel erg speciaal. Ontvangen door de burgemeester, met een boot door de grachten. Dit maak je niet zo snel mee."
Feestelijk onthaal voor Diede de Groot in haar woonplaats Oudewater

Vier Grandslamtoernooien

Diede de Groot won dit jaar vier Grandslamtoernooien én ze bemachtigde een gouden medaille op de Paralympische Spelen in Tokio. Genoeg reden voor feestelijk onthaal vond de burgemeester. "Als je zoiets doet, al die belangrijke toernooien wint en dan ook nog even de Paralympische Spelen wint, dan heb ik daar eigenlijk geen woorden voor. Ik vind het fantastisch."
"Ze is een inspiratiebron voor Oudewater en voor Nederland",vervolgt de Oudewaterse burgervader. "Niet alleen op het gebied van rolstoeltennissen, want ze is bijvoorbeeld ambassadeur van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) maar ook van de Esther Vergeer Foundation en het Fonds Gehandicaptensport. En daarmee pleit ze dus ook voor meer inclusiviteit in de sport."

Feesten

De Groot geniet ondertussen zichtbaar van alle positieve aandacht. Tijdens een tocht in een boot door de grachten wordt ze toegejuicht en gezwaaid. En De Groot zwaait terug. Als ze op het plein bij het oude stadhuis aankomt ontploft het publiek. Een grote groep kinderen staat vooraan. Iedereen wil met haar op de foto. De Groot: "Kinderen zijn altijd het aller enthousiastst. Dat vóel je en dat maakt het echt leuk"
En nu? "Volgende week ga ik alweer op toernooi", zegt de rolstoeltennister. "Ik ga weer weg dus, weinig vieren dus en vrijdag alweer knallen. Maar vanavond nog even feesten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.