Derde divisie: Sportlust '46 begint pittige week tegen Barendrecht

© Sportlust'46
WOERDEN/VEENENDAAL - Barendrecht thuis, IJsselmeervogels uit -voor de beker- en Excelsior'31 uit. Sportlust'46, koploper in de derde divisie A, wacht een pittige week. Ook DOVO, dat zaterdag het Assense ACV ontvangt, speelt midweeks voor de beker. De Veenendalers mogen dinsdag op bezoek bij GOES.

Sportlust'46 - Barendrecht

Het is de vraag wat verrassender is, de koppositie van Sportlust'46, of de laatste plaats van Barendrecht. Dat laatste is in elk geval niet in overeenstemming met wat je op basis van de selectie mag verwachten. Sterker nog, mede door de terugkeer van Joey Jongman -na drie seizoenen Katwijk- hadden veel volgers verwacht dat Barendrecht kanshebber zou zijn om terug te keren naar de tweede divisie.
Vooralsnog staan de rood-witten pas op één punt uit vier duels, waarbij opvalt dat alle vier de doelpunten dit seizoen zijn gescoord door Niels Vorthoren. Het enige punt werd behaald in en tegen Hoek. Van Sparta Nijkerk, Excelsior'31 en staphorst werd verloren.
Sportlust, dat nog nooit een officiële wedstrijd tegen Barendrecht speelde, dankt de koppositie mede aan het feit dat de ploeg een wedstrijd meer speelde dan de concurrentie. De voorsprong op die concurrentie is al wel twee punten.
Trainer Patrick Loenen kan zaterdag niet beschikken over Marley Berkvens, Zakaria Issasrti, Rory van Gulik, Kesly den Haag en Abdel Metalsi. Mitch van der Veer is terug na een blessure.

DOVO - ACV

Nummer 10 DOVO ontvangt zaterdag nummer 4 ACV. De Drentse formatie, die de laatste jaren steevast onderin bungelde, is goed aan de competitie begonnen en leed pas vorige week de eerste seizoensnederlaag, terwijl DOVO de eerste zege van de competitie boekte.
Trainer Florian Wolf kan weer beschikken over Colin van Gelderen, die twee weken geleden tegen FC Lisse rood kreeg. De verdediger speelt zaterdag echter in de O23, en is niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen ACV.
DOVO en ACV speelden op het hoogste niveau en in de derde divisie achttien keer tegen elkaar. Zestien keer won DOVO, twee keer ACV.
Sportlust - Barendrecht en DOVO - ACV beginnen zaterdag beide om 15.00 uur en zijn live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.