Zege moet crisis bij Spakenburg voorkomen, ook GVVV snakt naar winst

© Orange Pictures
Bunschoten-Spakenburg/Veenendaal - De streekderby tussen Spakenburg en GVVV is altijd al een beladen wedstrijd, maar in de vijfde speelronde van de tweede divisie krijgt het duel een extra lading mee. Beide ploegen staan onderin en wachten nog op de eerste zege van het seizoen. In diezelfde tweede divisie gaat IJsselmeervogels op bezoek bij angstgegner Koninklijke HFC.

Crisis dreigt in Blauwe kampen

Bij zowel Spakenburg als GVVV is sprake van een ronduit tegenvallende competitiestart. Spakenburg, dat vooraf liet weten mee te willen doen om de titel, staat met 2 punten uit vier duels 16e. GVVV heeft pas 1 punt en is 18e en laatste in de tweede divisie.
Zaterdag staan de twee ploegen tegenover elkaar op de Westmaat en de vraag is waar de druk het grootst is. Een nieuwe nederlaag zal zeker bij Spakenburg tot onrust leiden. Bij GVVV, waar men doorgaans niet zo snel in paniek is maar waar ze de laatste jaren niet gewend zijn aan degradatievoetbal, zal de stormbal misschien niet direct worden gehesen, maar wel uit de kast worden gehaald.
En dan ook nog de dwarsverbanden. Spakenburg-middenvelder Roy Terschegget is een geboren en getogen GVVV-er. En GVVV-trainer Jochem Twisker haalde zijn grootste succes als trainer van Spakenburg, door in een beslissingswedstrijd -nota bene tégen GVVV- de titel in de topklasse te pakken. GVVV-topscorer Jordy Bitter en verdediger Tom Oostinjen waren ook enkele seizoenen speler van Spakenburg.
Twisker kan tegen Spakenburg beschikken over een compleet fitte selectie. Bij Spakenburg ontbreekt alleen aanvoerder Frank Olijve. Centrumverdediger Koos Werkman, die vorige week uitviel met een hoofdwond, is er wel bij.
Spakenburg en GVVV speelden op het hoogste niveau 69 keer tegen elkaar. Spakenburg won 32 keer, GVVV 21 keer. De laatste drie ontmoetingen eindigden in een zege voor Spakenburg.

Koninklijke HFC, angstgegner voor de Vogels

De laatste editie van Koninklijke HFC - IJsselmeervogels eindigde in 4-1. Na de laatste ontmoeting tussen beide ploegen op de Westmaat stond er 1-5 op het scorebord. Koninklijke HFC is de laatste jaren bepaald niet de favoriete tegenstander van IJsselmeervogels.
Zaterdag treffen beide ploegen elkaar in Haarlem. HFC begint dat duel als de nummer 8 van de ranglijst, IJsselmeervogels is elfde. De ploeg van Berry Smit boekte vorige week een moeizame eerste zege van het seizoen: 3-2 tegen ASWH. Koninklijke HFC begon het seizoen met twee overwinningen, maar de laatste twee duels werden verloren.
Bij de Vogels ontbreken Darren Rosheuvel en Danny van den Meiracker. Bij laatstgenoemde zijn deze week foto's van de gekwetste knie gemaakt. Daarop was niets te zien. Volgende week moet een mri-scan uitsluitsel geven.
Spakenburg - GVVV begint zaterdag om 15.00 uur, bij Koninklijke HFC - IJsselmeervogels wordt een half uur later afgetrapt.
Beide duels zijn live te volgen in Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.