Oud FC Utrecht-directeur voelt zich goed bij NEC: 'Als je je thuis voelt bij een club, gaat die club in je zitten'

UTRECHT - Wilco van Schaik was van 2011 tot 2017 directeur van FC Utrecht. In zijn nieuwjaarstoespraak van 2017 kondigde hij zijn vertrek aan. Een half jaar later werd hij directeur bij NEC, dat net uit de eredivisie gedegradeerd was. Inmiddels is de club uit Nijmegen terug op het hoogste niveau, en is komende woensdag tegenstander van FC Utrecht. Vrijdag was hij te gast bij Een Berg Sport.
De reden voopr Van Schaiks vertrek uit de Galgenwaard was simpel: hij kon niet goed overweg met de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen, Paul Verhoef. "Er kwamen toen een aantal mensen in de RvC die supersuccesvol waren geweest in het bedrijfsleven, en die mensen wilden alles omgooien. Daar zijn keuzes gemaakt, zowel van hun kant als van mijn kant. Ik ben nog een half jaar doorgegaan en ik kijk toch terug op een hele mooie tijd."
"Er zijn toen keuzes gemaakt"
Van Schaik, getogen in Breukelen en jarenlang voetballer bij VV Maarssen en Nijenrodes is een clubman. FC Utrecht was zijn club. Maar inmiddels heeft hij dat gevoel ook bij NEC. "Als je voor een club gaat werken en je voelt je er thuis, gaat die club in je zitten. Dus als ze wat over je club zeggen, dan raakt dat je. Wat ze over mij persoonlijk zeggen, daar ben ik inmiddels wel aan gewend."
"Als je je thuis voelt bij een club, gaat die club in je zitten"
De inwoner van Breukelen weet echter ook dat hij niet bij NEC had gezeten als Frans van Seumeren hem destijds niet naar FC Utrecht had gehaald. "Ik heb daar de kans gekregen om in het voetbal te werken. Ik ben heel moeilijk begonnen. We stonden twaalfde en en er waren veel schulden. Ik heb veel geleerd avn de samenwerking met Frans en ik heb het voetbal leren kennen."
"Ik heb veel geleerd bij FC Utrecht"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.