Oranje Leeuwinnen spelen gelijk in WK-kwalificatie

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De Nederlandse voetbalsters zijn de kwalificatiereeks voor het WK van 2023 begonnen met een gelijkspel. Tegen Tsjechië kwam Oranje in Groningen niet verder dan 1-1.
Kort na rust kwam Tsjechië op voorsprong dankzij Andrea Staskova. Pas in de 83e minuut kwam Oranje langszij, door een goal van topscorer Vivianne Miedema.
Shanice van de Sanden uit IJsselstein begon in de basis en werd na ruim een uur gewisseld. De Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal speelde als aanvoerder de hele wedstrijd.
Het was de eerste wedstrijd van Oranje onder leiding van Mark Parsons. De Engelsman volgde deze zomer de succesvolle Sarina Wiegman op als bondscoach.
De WK-eindronde wordt in 2023 gespeeld in Nieuw-Zeeland en Australië. De volgende wedstrijd in de reeks van Oranje is tegen IJsland, komende dinsdag. Nederland is al geplaatst voor het Europees kampioenschap, dat volgend jaar in Engeland wordt gehouden.