Spakenburg wint regioderby van GVVV, IJsselmeervogels geeft winst weg

Floris van der Linden viert de 1-0
Floris van der Linden viert de 1-0 © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Spakenburg heeft GVVV in de tweede divisie verder in de problemen gedrukt. Op De Westmaat was de ploeg van trainer Eric Meijers met 2-0 te sterk voor de Veenendaalse ploeg van Jochem Twisker. IJsselmeervogels wist de winst van vorige week geen goed vervolg te geven. Van Koninklijke HFC werd met 4-1 verloren.

Ranglijst

Voor Spakenburg was het de eerste zege van het seizoen. De Blauwen staan na vijf speelrondes met vijf punten veertiende in de tweede divisie. GVVV pakte pas één punt en is de hekkensluiter van de competitie. IJsselmeervogels staat na de nederlaag tegen Koninklijke HFC zestiende.

Spakenburg thuis de baas over GVVV

Na iets meer dan een half uur voetballen verdween de 0-0 van het scorebord. Nadat spits Robin Eindhoven werd neergehaald kreeg Spakenburg een strafschop. Floris van der Linden ging achter de bal staan en faalde niet: 1-0.
In het restant van de wedstrijd bleef Spakenburg de betere ploeg. De mannen van Meijers vergaten echter de score te vergroten waardoor het spannend bleef. Tot minuut 74. Na een knappe aanval, een een-tweetje met Robin Eindhoven, wist Wimilio Vink er 2-0 van te maken namens de thuisploeg. Dat bleek na het laatste fluitsignaal ook de eindstand.
Spakenburg - GVVV (tweede divisie)

34' Floris van der Linden (1-0)
74' Wimilio Vink (2-0)

IJsselmeervogels geeft zege uit handen

IJsselmeervogels begon in Haarlem beter aan de wedstrijd dan Koninklijke HFC. Dat resulteerde in de 26e minuut in de 0-1. Na een schot van Steven Sánchez Agulo wist Khalid Tadmine er een doelpunt van te maken door de bal van richting te veranderen.
Twintig minuten na rust kwam Koninklijke HFC op gelijke hoogte. Sietse Brandsma schoot de 1-1 tegen de touwen. Twee minuten later was er nog een flinke domper voor de Vogels te verwerken. Jesse Wielenga kreeg zijn tweede gele kaart en moest met rood het veld verlaten.
Niet veel later was de score helemaal omgedraaid, Mehmet Yuksel wist na een hoekschop de 1-0 binnen te schieten namens Koninklijke HFC. Daarmee was het nog niet gedaan. Vlak voor tijd was he Jim Dulleman die de 3-1 maakte door na een voorzet van Brandsma hard binnen te schieten. Diezelfde Brandsma bepaalde in de 94e minuut de eindstand op 4-1.
Koninklijke HFC - Haarlem (tweede divisie)

26' Khalid Tadmine (0-1)
67' Sietse Brandsma (1-
75' Mehmet Yuksel (2-1)
85' Jim Hulleman (3-1)
90+4' Sietse Brandsma (4-1)

Bijz. 68' Rood voor IJsselmeervogels-speler Jesse Wielenga (2 x geel)