Hoofdklasse: Doelpuntrijke nederlaag DHSC, Eemdijk wint bij AZSV

Rodney Sneijder
Rodney Sneijder © Orange Pictures
UTRECHT/EEMDIJK - DHSC heeft in de hoofdklasse A de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het thuisduel tegen Zwaluwen Vlaardingen ging met 3-4 verloren. Eemdijk wist op haar beurt wel te winnen in de hoofdklasse B. De Diekers wonnen met 3-1 bij AZSV in Aalten.

DHSC incasseert er vier voor rust

DHSC schoot uit de startblokken, want via een vrije trap van Rodney Sneijder stond het al na acht minuten 1-0 voor de thuisploeg. Bij rust was de stand echter 2-4 in het voordeel van de bezoekers uit Vlaardingen. De tweede goal van DHSC was een eigen goal van Zwaluwen.
In de tweede helft jaagde de ploeg van trainer Ricky Testa la Muta op de aansluitingstreffer. Die viel pas een kwartier voor tijd via Emre Bal, maar bij 3-4 bleef het op Sportpark Wesley Sneijder. Het betekent de eerste nederlaag van DHSC in dit hoofdklasseseizoen.
Met 5 punten uit vier wedstrijden staan de Utrechters in de middenmoot van de hoofdklasse A.

Eemdijk rekent af met AZSV

Ondanks dat een vroege treffer van Jeffrey van den Dikkenberg werd afgekeurd, ging Eemdijk toch met een voorsprong rusten. Vlak voor de pauze was het Rick Blokhuis die vanuit een hoekschop de 0-1 maakte.
Na rust verdubbelde Frank Heus de voorsprong, maar door een AZSV-treffer van Thijmen te Kolste (1-2) werd het weer spannend. Eemdijk leek het even kwijt, maar Argjend Selimi wist in de extra tijd de wedstrijd te belissen door de 1-3 op het scorebord te zetten.
Het is de tweede zege van het seizoen voor Eemdijk, dat nu 7 punten heeft uit vier wedstrijden en daarmee in de subtop staat van de hoofdklasse B.
AZSV - Eemdijk (Hoofdklasse B)

42' Rick Blokhuis (0-1)
49' Frank Heus (0-2)
69' Thijmen te Kolste (1-2)
90+1' Argjend Selimi (1-3)