Derde divisie: Late nederlaag DOVO, gelijkspel voor Sportlust'46

DOVO - ACV op Panhuis
DOVO - ACV op Panhuis © RTV Utrecht
VEENENDAAL - DOVO heeft in de derde divisie A een zure nederlaag geleden. ACV uit Assen wist op Panhuis in Veenendaal met 1-2 te winnen. Alle doelpunten vielen na rust. Sportlust'46 kwam op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen hekkensluiter Barendrecht.

Invallers zijn trefzeker in Veenendaal

Halverwege stond nog altijd de brilstand op het scorebord, al had DOVO een dot van het kans vlak voor rust. Nick Hak wist een kopbal richting het doel te sturen, maar ACV-doelman Ben Wormmeester wist de bal nog net uit zijn doel te ranselen. Daardoor bleef het 0-0.
ACV sloeg na rust toe door een doelpunt van invaller Niels Grevink. Hij schoot de bal in de verre hoek achter DOVO-goalie Jeroen Vrolijk. De Veenendalers kwamen binnen tien minuten op gelijke hoogte, want het was Lion Kalentjev uit een rebound de 1-1 scoorde. Dat deed hij kort na zijn invalbeurt.
Toch was dat niet genoeg voor een punt, want vijf minuten voor tijd wsa het opnieuw Grevink die wist te scoren. Zijn 1-2 kwam compleet uit de lucht vallen, maar telde wel. DOVO-aanvaller Kalentjev kreeg in de slotfase nog twee kansen op de 2-2, maar beide keren miste hij het doel. De bezoekers namen de punten daardoor mee naar Assen.
Trainer Florian Wolf vindt de nederlaag onnodig. "We bleven wel rust, maar de eerste goal geven we weg. In de omschakeling wordt je dan geslacht. Na de 1-1 werd het tijd voor de 2-1 voor ons. Daar waren genoeg momenten voor. Maar het enige moment dat zij hebben gehad, gaat via-via binnen. Zeker onnodig, maar ook een stukje rust in de eindfase. Het is heel zonde", zegt Wolf.
"Ik denk dat we over de hele wedstrijd veel kansen hebben gecreëerd tegen een goede, compacte ploeg", ziet Wolf goede punten. "We moesten geduldig blijven. De ruststand van 0-0 is prima, ondanks een overwicht. Je weet dat de ruimtes daarna groter worden. Maar de 2-1 zag ik niet meer aankomen. Dat is vervelend, maar we hadden nog tijd. We kregen vier opgelegde kansen. Het is zonde dat we dat niet afstraffen."
De enige DOVO-treffer kwam van de voet van Lion Kalentjev. "Eerste balcontact was een doelpunt. Dat is prima en er kwamen wat emoties bij kijken. Een beetje frustratie, want als je op de bank zit is het nooit leuk. Dat geldt voor elke voetballer, niet alleen voor mij", zegt de aanvaller. "Ik denk dat ik nog twee kansen had en minimaal een moest erin. Jammer genoeg is dat niet gelukt."
DOVO - ACV (Derde divisie A)

63' Niels Grevink (0-1)
71' Lion Kalentjev (1-1)
85' Niels Grevink (1-2)

Door de nederlaag blijft DOVO steken op 5 punten uit vier wedstrijden. Daarmee vertoeft de ploeg van trainer Florian Wolf onderin de middenmoot van de derde divisie A.

Sportlust'46 speelt met 2-2 gelijk

Na een rustig begin leek er geen vuiltje aan de lucht voor Sportlust'46 tegen hekkensluiter Barendrecht. Mark van der Weijden kreeg een penalty en benutte hem zelf: 1-0. Een kwartier later keek Sportlust plots tegen een achterstand aan. Een afgeslagen schot van Joey Jongman viel binnen (1-1), waarna Marouane Bakour even later aan het einde stond van een goede aanval. Hij tekende voor de 1-2.
Omdat de assistent-scheidsrechter geblesseerd was geraakt, duurde de rust liefst 45 minuten. Er kon namelijk niet meteen een vervanger gevonden kon worden in de omgeving van Sportpark Cromwijck.
Sportlust'46 - Barendrecht
Sportlust'46 - Barendrecht © RTV Utrecht
Van der Weijden kreeg in de tweede helft een niet te missen kans, maar toch miste hij wel. Daartegenover stond dat ook Barendrecht grote kans kreeg op de 1-3, maar ook die werd gemist. Sportlust had het betere van het spel en dat resulteerde tien minuten voor tijd in de 2-2.
Thomas Heideman gooide op goed geluk de bal voor de goal, waarna de bal via onderkant lat en de rug van Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk in het doel viel. Quincy Arends dacht nog de 3-2 te maken, maar de nieuwe grensrechter vlagde voor buitenspel. Na een akelige blessure van Mark van der Weijden werd de wedstrijd beëindigd.
"We begonnen goed", sprak Heideman na afloop tegen RTV Utrecht. "Na de 1-0 gingen we te ver achteruit lopen. We doen geen logische dingen meer en we kwamen met 1-2 achter. We hebben er alles aan gedaan om nog een punt te pakken, maar er had misschien wel meer ingezeten. We hadden hier moeten winnen."
Heideman zorgde met geluk voor de 2-2. "Die tellen ook en die heb je ook nodig", aldus de doelpuntenmaker die de gelijkmaker niet uitbundig vierde. "Ik vond dat we nog door moesten omdat er nog meer in zat. Bij de 3-2 was ik echt blij geweest."
Over de tweede helft was trainer Patrick Loenen meer te spreken dan de eerste helft. "Toen hebben we 45 minuten lang druk op hun gehouden", sprak Loenen na het gelijkspel. Sportlust'46 is na het duel met hekkensluiter Barendrecht de koppositie kwijt. "Als wij op die plek willen staan dan moeten we beter omgaan met momenten en fases."
Sportlust'46 - Barendrecht (Derde divisie A)

14' Mark van der Weijden, pen. (1-0)
26' Joey Jongman (1-1)
29' Marouane Bakour (1-2)
81' Jeffrey Verkerk, e.d. (2-2)