RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen paniek bij IJsselmeervogels na nieuwe nederlaag: 'Club te groot voor degradatievoetbal'

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels-trainer Berry Smit en doelman Jaimy Schaap raken nog niet in paniek nu hun club na vijf wedstrijden zestiende staat in de tweede divisie. Wel weten de twee dat het een stuk beter moet bij De Rooien.

De doelstelling lijfsbehoud daar is IJsselmeervogels te groot voor"
Berry Smit

Zaterdag verloor IJsselmeervogels met 4-1 van Koninklijke HFC nadat het met 0-1 voor had gestaan. "De eerste helft moet je minimaal op 2-0 komen", blikt Smit terug. "Op een of andere manier zakten we in de tweede helft weg. Daar is Koninklijke HFC dan te goed voor."

Jaimy Schaap in gesprek met verslaggever Bert Kous


Doelman Schaap zag hetzelfde als zijn trainer. "In de eerste helft is er niks aan de hand. In de tweede helft lopen we te ver achteruit en we stappen verkeerd in", zei Schaap tegen RTV Utrecht. "Ik vraag mij ook af waar dat aan ligt. Waarom kan dat in de eerste helft wel en in de tweede helft niet?", vraagt de doelman zich hardop af.

Je weet dat je bij een club speelt waar voor geŽist"
Jaimy Schaap

Na vijf speelrondes staat IJsselmeervogels zestiende, de plek die zorgt voor nacompetitie tegen degradatie, in de tweede divisie. "We zijn nog maar net op weg. Het is niet goed. Dat zeker niet. Het is IJsselmeervogels-onwaardig. We weten dat we geen kampioensaspiraties hadden. Maar de doelstelling lijfsbehoud daar is IJsselmeervogels te groot voor", aldus Smit.

Trainer Berry Smit in gesprek met verslaggever Bert Kous


Volgens Schaap is het belangrijk dat er rust aan de rode zijde van De Westmaat is. "Paniek is er zeker niet. Je weet dat je bij een club speelt waar voor geŽist wordt. Wat ook logisch is. Als je zo presteert dan is er bij diegene die al langer meelopen geen paniek, maar misschien wel bij wat mensen omheen. Maar ik denk dat het heel verstandig is dat er nu geen 'paniek-dingen' gedaan worden", besluit Schaap.

 Jaimy Schaap Jaimy Schaap | Foto: Orange Pictures


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -