FC Utrecht - RKC half uur stilgelegd vanwege aanstekergooiers, supporters onderling slaags

UTRECHT - Het eredivisieduel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk is na 20 minuten stilgelegd door arbiter Richard Martens. De scheidsrechter besloot het duel te onderbreken nadat vanuit het publiek aanstekers op het veld werden gegooid. Eerder was er door supporters ook al met bier gegooid.
Na een afkoelingsperiode van ongeveer een halfuur is de wedstrijd hervat bij een stand van 1-1. Beide teams mochten na de ingreep van Martens aanvankelijk in de Galgenwaard op het veld blijven, maar werden na enkele minuten door de scheidsrechter toch naar binnen gestuurd.
Martens kende eerder in het duel bij een stand van 1-0 een strafschop toe aan RKC Waalwijk. Voordat de penalty kon worden genomen, werden er vele bekers met bier naar het veld geworpen. Jens Odgaard miste vervolgens de strafschop namens RKC, maar kwam ruim 10 minuten later alsnog tot scoren (1-1).