Hake na gelijkspel FC Utrecht tegen RKC op rumoerige voetbalavond: 'Er was genoeg te beleven'

Tasos Douvikas tegen RKC
Tasos Douvikas tegen RKC © Orange Pictures
UTRECHT - Op een rumoerige en lange voetbalavond heeft FC Utrecht in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk genoegen moeten nemen met 1 punt. Het duel, dat door wangedrag van bezoekers werd overschaduwd, eindigde in 2-2.
Arbiter Richard Martens, die zijn tweede eredivisiewedstrijd van het seizoen floot, legde het duel na 20 minuten stil, omdat er vanaf de tribune een aansteker op het veld was gegooid. Hij besloot met beide teams naar binnen te gaan. Martens had eerder al via de speaker het publiek laten waarschuwen, nadat er met bier werd gegooid.
RKC is geen slechte ploeg, hè.
René Hake
Simon Gustafson had in de 4e minuut de score geopend met een doeltreffende uithaal (1-0). RKC-spits Jens Odgaard miste daarna een strafschop. Doelman Maarten Paes pakte het schot van de Deen klemvast. Odgaard kwam ruim 10 minuten later op aangeven van Vurnon Anita alsnog tot scoren (1-1) waarna er vanaf de tribunes opnieuw met spullen werd gegooid en arbiter Martens beide ploegen liet inrukken. Gustafson was op dat moment al met een blessure van het veld gegaan, ondersteund door twee stafleden. "RKC is geen slechte ploeg, hè." reageert trainer René Hake na afloop. "Tuurlijk grijpen we slap in waardoor we vlak voor rust de 2-1 om de oren krijgen."
Na een afkoelingsperiode van ongeveer een halfuur drong FC Utrecht sterk aan. Met name Anastasios Douvikas was een paar keer dicht bij een treffer. In de 25e minuut schoot de Griekse spits op de paal. RKC was vooral gevaarlijk bij een aantal snelle tegenstoten.
We moeten wel in de spiegel kijken gezien de kansen die we missen
René Hake
Op slag van rust leverde een vlekkeloze counter een voorsprong op. Alexander Büttner rondde de aanval af met een fraai schot: 1-2. In de 52e minuut benutte Douvikas een strafschop nadat hij zelf was neergelegd (2-2). "Op basis van de kansen die we niet benutten moeten we ook nog wel even in de spiegel kijken.", aldus Hake.

Martens keurt goal FC Utrecht in de 97e minuut af

Beide ploegen misten daarna kansen op de winst. Diep in de extra tijd schoot Mike van der Hoorn nog wel raak voor FC Utrecht, maar die treffer werd via de VAR afgekeurd wegens hands van Adriàn Dalmau. Hake was simpel over de beslissing van de op het eerste oog bedenkelijke beslissing van Martens. "Dat de 3-2 wordt afgekeurd, daar moeten we niet over mauwen. Aanvallend hands moet worden afgefloten. Hoe ongelukkig het ook is. Dat zijn nou eenmaal de regels."