RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Derde divisie: Overtuigend Hercules wint weer, derde gelijkspel Hoogland

1/3
UTRECHT - Het ongeslagen Hercules heeft de topper tegen UNA op overtuigende wijze met 4-1 gewonnen. Hoogland speelde doelpuntloos gelijk in eigen huis tegen EVV, het derde gelijkspel in de derde divisie.

Ranglijst
Hercules is dankzij de zege naar de derde plaats geklommen. De ploeg van René van der Kooij staat op tien punten uit vier duels. Samen met Unitas speelden ze een duel minder dan de rest.

Hoogland is terug te vinden op de vijftiende plaats met drie punten. De ploegen die lager staan zijn Hollandia met twee punten, DEM met twee punten en HSC'21 met een punt.

Grootste kansen voor creatief Hercules
Hercules ging met een terechte 1-0 voorsprong de rust in. Clubtopscorer Tyrone Fonville tikte van dichtbij zijn zevende treffer van het seizoen binnen, zonder verdedigers van UNA in de buurt. Zij bleven staan vanwege buitenspel. Hercules liet goed voetbal zien met veel afwisseling en creativiteit.

Waar Hercules dreigender was in de eerste helft, stonden de Utrechters aan het begin van de tweede helft onder druk. Dat leidde niet tot grote kansen. De beste mogelijkheden waren voor Hercules.

Lars Vermeulen verdubbelde na ruim een uur de voorsprong. Hij schoot raak uit een vrije trap van een meter of 30. Een paar minuten later maakte invaller Yoeri Sijbers de aansluitingstreffer na een corner.

Fonville bracht het doelpuntenverschil weer op twee met zijn tweede goal van de middag. Invaller Vincent Tel zorgde ongeveer tien minuten voor tijd voor de beslissing: 4-1. De zege was dikverdiend. Hercules speelde tot dusver vier duels, waarvan er drie werden gewonnen. Eén duel eindigde in een gelijkspel.

Verslaggever Menno Schilder vat Hercules - UNA samen

20' Tyrone Fonville (1-0)
66' Lars Vermeulen (2-0)
68' Yoeri Sijbers (2-1)
78' Tyrone Fonville (3-1)
81' Vincent Tel (4-1)
Venijn in staart bij Hoogland
EVV was de betere ploeg in de eerste helft. Hoogland creëerde weinig mogelijkheden. Het dichst in de buurt van het doel kwamen ze via standaardsituaties.

In de tweede helft was Hoogland gevaarlijker qua kansen. Het venijn zat in de staart. Velen op sportpark Langenoord dachten dat het schot van Coen Heus over de doellijn was, maar de scheidsrechter telde de treffer niet. Na een tegenstoot kreeg EVV nog een kans om er met de winst vandoor te gaan.

Hoogland, dat al een tijd een aantal steunpilaren mist door blessures, wacht nog op de eerste zege. Naast de drie gelijke spelen verloor de ploeg van Roy Versluis twee keer.

Verslaggever Arnold Schenk over de wedstrijd Hoogland - EVV


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -