Instellingen

FC Utrecht gaat videobeelden terugkijken na incident met aanstekergooiers

© ANP
UTRECHT - FC Utrecht gaat met behulp van videobeelden onderzoeken of zaterdag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2) strafbare feiten hebben plaatsgevonden op de tribunes van De Galgenwaard. Scheidsrechter Richard Martens legde het duel in de openingsfase twee keer stil, nadat supporters van de thuisclub bier op het veld hadden gegooid.
Toen even later ook aanstekers op het veld belandden, stuurde hij de spelers naar de kleedkamer voor een afkoelingsperiode. De wedstrijd lag bijna een half uur stil." Al met al was het een hectische avond", aldus een woordvoerder van FC Utrecht.
"Er is tijdens de wedstrijd al ingegrepen op de tribunes om het gooien op het veld tegen te gaan", vervolgt de woordvoerder. "We kijken, net als bij andere wedstrijden en volgens het protocol, met behulp van videobeelden van de wedstrijd of er strafbare feiten kunnen worden geconstateerd. In dat geval treden we, ook net als anders, uiteraard op. Zoals ook door onze stadionspeaker benadrukt: bier is om op te drinken, niet om te gooien. En daar staan wij volledig achter."
De KNVB laat weten dat de aanklager betaald voetbal naar de gebeurtenissen in Utrecht gaat kijken. Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de voetbalbond, wilde zondag niet reageren op de aanpak van Martens.
De scheidsrechter zei dat hij een signaal wilde afgeven aan voetbalsupporters. "Je moet een keer een streep trekken. Als we hier niets aan doen, waar eindigt het dan?", aldus Martens bij ESPN. De spelers vonden het wat overdreven. "De spelers op het veld, zowel van ons als van RKC, hadden niet echt door wat er aan de hand was", zei aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.