Dames SCHC slepen winst uit het vuur, Kampong onderuit

Yibbi Jansen scoorde beide treffers van SCHC
Yibbi Jansen scoorde beide treffers van SCHC © Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - In de hoofdklasse hockey hebben de dames van SCHC met 2-1 gewonnen op bezoek bij Klein Zwitserland. De hockeysters van het Utrechtse Kampong gingen in het uitduel met Pinoké met 2-0 onderuit.

Ranglijst

SCHC staat met vier punten uit twee duels vierde in de hoofdklasse. Kampong is nog puntloos, net als Victoria en hdm. Den Bosch, HGC en Hurley zijn nog foutloos met het maximale aantal van zes punten.

Zege voor SCHC

SCHC kwam in de zesde minuut op een 0-1 voorsprong via een treffer van Yibbi Jansen. Die stand stond lang op het scorebord. Pas in de 56e minuut maakte Sophie van der Heijden namens Klein Zwitserland de 1-1 gelijkmaker.
Maar de Bilthovense vrouwen knokten zich alsnog naar de winst. Met haar tweede treffer zorgde Jansen elf minuten voor tijd voor een 1-2 eindstand.

Kampong in slotfase ten onder

Kampong leek op bezoek bij Pinoké een punt mee te nemen. Tot vier minuten voor tijd. De Amsterdamse thuisploeg kwam in de 66e minuut op een 1-0 voorsprong. Even later wist Kari Stam in de allerlaatste minuut van de wedstrijd 2-0 te maken.