Instellingen

Voorzitter SVFCU verbaasd over statement scheidsrechter Martens: 'Had het van te voren aangekondigd'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Voorzitter Teun den Hartog van de supportersvereniging van FC Utrecht heeft zich verbaasd over de beslissing van scheidsrechter Richard Martens om het duel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk tijdelijk te staken. Er werden bekers bier en aanstekers op het veld gegooid. Naar verluidt hebben de scheidsrechters onderling, dus zonder samenspraak met de KNVB of de clubs, afgesproken dat als dit zou gebeuren er een statement zou worden gemaakt.
We zijn geen Calimero, maar dan moet zo'n statement bij Utrecht weer
Teun den Hartog, voorzitter SVFCU
Den Hartog keerde zaterdag terug van vakantie. Het werd voor hem geen rustig avondje voetbal kijken. "Het verliep allemaal iets hectischer dan we hadden verwacht", aldus Den Hartog. Na de 1-1 van RKC werd het spel stilgelegd. "Willem Janssen begreep het ook niet volgens mij. RKC ook niet. Een aansteker gooien is uiteraard niet goed, maar er was niemand gewond. Er was verder niks aan de hand."
"Om dan een half uur van het veld te gaan... Ik heb net gezien dat ze bij Go Ahead Eagles - PEC Zwolle allemaal stoeltjes gooiden." Daar liet scheidsrechter Kevin Blom, na een korte onderbreking op het veld, gewoon doorspelen. "Die denkt misschien na alle ophef ik doe het anders. Wij hadden gisteravond een scheidsrechter die graag zijn stempel wilde drukken."

Statement zonder aankondiging

FC Utrecht heeft inmiddels aangekondigd het eventuele wangedrag van de supporters te onderzoeken op strafbare feiten. Zowel FC Utrecht als de supportersvereniging was niet op hoogte van het feit dat er bij het gooien van spullen op het veld een statement zou worden gemaakt.
"Ik heb zelfs gehoord dat de KNVB niet op de hoogte was. Dat de scheidsrechters dit onderling hebben afgesproken. Dat heb ik uit zeer betrouwbare bron vernomen. Dan moet je dat zeker vooraf besproken hebben met in ieder geval de aanvoerders", aldus Den Hartog. "We zijn geen Calimero. Maar het moet dan bij Utrecht weer. Zoek een keer iemand anders uit."
Het steekt Den Hartog vooral de manier waarop het is gegaan. "Als de regels zijn dat er strenger wordt gehandhaafd op het gooien van bier dat is prima. Maar dan moet je het aankondigen. Dan kan de club en de supportersvereniging er van tevoren aandacht aan besteden."
Er zijn in ieder geval hele goede beelden van
Teun den Hartog, voorzitter SVFCU

Onderlinge vechtpartijen

Toen de wedstrijd na de afkoelingsperiode werd hervat raakten supporters op de Bunnikside slaags met elkaar. Volgens getuigen zijn er meerdere klappen uitgedeeld en werden er supporters verwijderd uit het stadion.
De oorzaak van de onderlinge vechtpartij weet Den Hartog niet. "Ik kan me voorstellen dat het supporters waren die wilden dat er niet gegooid werd en dat het supporters waren die wel hadden gegooid. Ik weet het niet precies. Ik hoor er ook allerlei verhalen over. Er zijn in ieder geval hele goede beelden van. Die heeft de club nu in onderzoek."
Het duel tussen FC Utrecht en RKC eindigde overigens in een 2-2 gelijkspel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.