RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fortissimo knokt zich na achterstand van tien treffers naar gelijkspel: 'Zelfs moeten winnen'

1/3
COTHEN - Fortissimo is de eredivisie begonnen met een knap gelijkspel. De Cothense vrouwen stonden vlak na rust met tien treffers achter tegen DSVD, maar het duel eindigde uiteindelijk in een 21-21 gelijkspel.

Nu voelt het nog een beetje als een verlies"
Vivianne Hofman

De wedstrijd begon gelijkwaardig. Na de openingsfase stond er een 4-4 stand op het scorebord. Maar daarna liepen de bezoekers uit. En flink ook. De ploeg uit Deurningen had op een gegeven moment een 7-17 voorsprong te pakken.

Maar Fortissimo liet zien over een flinke dosis veerkracht te beschikken. Beetje bij beetje kwam de ploeg uit Cothen dichterbij. Het werd 14-19, 17-19, 19-20, 20-20. Een onwaarschijnlijke comeback die ook nog werd omgetoverd in ee 21-20 voorsprong voor Fortissimo. De winst was teveel gevraagd voor de Cothenaren. DSVD scoorde nnog eenmaal waardoor de eindstand 21-21 was.

Eerste helft veel te veel eilandjes"
Coach Ronald van der Kamp

Tweede helft beter dan eerste helft
"We hadden eigenlijk moeten winnen. We hadden nog 20/30 seconden op de klok en we spelen het niet uit", aldus Fortissimo-speelster Vivianne Hofman. "In de tweede helft hebben we ons heel goed herpakt. Dat is wel heel knap."

Coach Ronald van der Kamp weet wel waardoor zijn ploeg beter in de wedstrijd kwam. "De tweede helft gingen we veel meer in structuur spelen. De eerste helft waren het vooral eilandjes, ieder voor zich", aldus de oefenmeester. "Zij werden ook fysiek minder. Ik geloofde bij de 7-17 achterstand dat we terug konden komen. Handbal is een hele rare sport."

Coach Ronald van der Kamp in gesprek met verslaggever Bert Kous


Topscorers aan de zijde van Fortissimo waren Celine Vermaak, Vivianne Hofman en Amy Oostveen. Zij scoorden allen drie vijf keer.

Lees ook: Fortissimo-coach Van de Kamp kreeg corona en belandde in het ziekenhuis: 'Liever langere voorbereiding gewild'

Geen ideale voorbereiding
Fortissimo kende geen ideale voorbereiding doordat hun coach Ronald van der Kamp in het ziekenhuis belandde met corona. "We hebben wel door kunnen trainen maar er zijn wel wat oefenpotjes uitgegaan. Als team zijn we er wel voor blijven gaan", aldus Hofman.

Tegen DSVD lieten de Cothense vrouwen in ieder geval zien als team te kunnen vechten. "Ik denk dat we heel blij mogen zijn met het punt, maar nu voelt het nog een beetje als een verlies", besluit Hofman.

"Het is fantastisch dat we terugkomen. Maar we doen onszelf de laatste twee minuten tekort. We hadden die bal er nog in moeten schieten. Dan hadden we nog harder kunnen lachen", aldus Van der Kamp.

Vivianne Hofman in gesprek met verslaggever Bert Kous


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -