SCHC speelt knap gelijk tegen HGC: 'Mouwen opgestroopt'

© RTV Utrecht
BILTHOVEN - De hockeyers van SCHC hebben in de hoofdklasse gelijkgespeeld tegen HGC. In Bilthoven kwam de thuisploeg nog op een 2-0 voorsprong, maar de bezoekers uit Den Haag knokten zich naar een 2-2 eindstand.
Ik sta er natuurlijk om de ballen tegen te houden
Matthijs Odekerken, doelman SCHC

Ranglijst

Na drie duels staat promovendus SCHC met twee punten negende in de hoofdklasse. Eerder speelden de Bilthovenaren gelijk tegen Amsterdam en verloren ze van Oranje Rood.

Voorsprong uit handen

Via Cédric Terwel kwam SCHC tegen het op papier sterkere HGC in de 13e minuut op een 1-0 voorsprong. In het derde kwart maakte Conor Empey er vervolgens 2-0 van namens de Bilthovenaren.
Vlak na de 2-0 maakte Gordon Johnston namens HGC de 2-1. Met nog 14 minuten te spelen werd de eindstand bepaald. Alan Forsyth tekende voor de 2-2.

Geknokt voor een punt

"Het was een leuk potje. Het publiek is weer vermaakt", zei coach Gilles van Hesteren na afloop. "Het was fijn dat we voorkwamen. Wij hoefden vandaag niet te winnen, zij zijn een top vier ploeg. Ik ben blij dat onze boys de mouwen hebben opgestroopt en durfden te hockeyen."
Uitblinker aan de zijde van SCHC was doelman Matthijs Odekerken. "Heel knap dat hij zich na afgelopen vrijdag zo heeft herpakt." Toen verloor SCHC met 4-1 van Oranje Rood. "Dat is mentaal wel misschien de belangrijkste overwinning. Vandaag pakt die een punt voor ons", zei de complimenteuze oefenmeester.
Je moet niet meegaan in die renwedstrijd, dat moeten we nog leren
Gilles van Hesteren, coach SCHC
Odekerken zelf was nuchter over zijn eigen prestatie. "Ik probeerde ons in de wedstrijd te houden. HGC is een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ik sta er natuurlijk om de ballen tegen te houden, als dat dan lukt zoals vandaag dan voelt dat goed", aldus de keeper.
Maar over het veld spel was de coach minder te spreken. "De passing was gewoon slecht. We wilden mee in hun tempo. Je moet niet meegaan in die renwedstrijd, dat moeten we nog leren", aldus van Hesteren.
SCHC knokte zich in ieder geval voor de tweede week op rij tegen een topploeg naar een punt. "Ons harde werken gaat ons wel ver brengen ja", besluit Odekerken.
SCHC - HGC (hoofdklasse)

13' Cédric Terwel (1-0)
43' Conor Empey (2-0)
44' Gordon Johnston (2-1)
56' Alan Forsyth (2-2)