Instellingen

Zeister hockeytalent speelt hoofdklasse in Wassenaar: 'Ik had het beste gevoel bij HGC'

© HGC.nl
ZEIST - Vorig jaar speelde Lucas Veen nog in de jeugd van het Zeister Schaerweijde. Afgelopen zomer stapte hij over naar hoofdklasser HGC. Met die club weekend de 17-jarige jeugdinternational afgelopen zondag in Bilthoven tegen SCHC. "Ik had het beste gevoel bij HGC."
Het is een grote stap, van de jeugd van Schaerweijde naar de topclub in de hoofdklasse. Maar Veen sloeg de tussenstap -met Schaerweijde in de promotieklasse spelen- bewust over. "Ik heb veel zitten praten met Paul van Ass, de hoofdcoach, en ik had er een goed gevoel over. Ik heb voor mijn ontwikkeling gekozen om de stap naar de hoofdklasse te maken."
Lucas Veen komt uit een hockeyfamillie. Zowel vader Stefan Veen als moeder Suzan van der Wielen waren international. "Ik heb er thuis veel over gediscussiëerd", vertelt Veen junior. "Ik vind het gaaf om deze stap te maken."
Toch heeft die stap ook een keerzijde. Lucas Veen wordt pas in november 18, en moet wel voor elke training en elke wedstrijd van Zeist naar Wassenaar. "Tot nu toe heb ik iemand die me heen en weer rijdt, dat is een enorme luxe. In november word ik 18, als ik dan mijn rijbewijs heb, kan ik zelf gaan rijden."
Dat zijn ouders topspelers waren, legt geen extra druk op Lucas Veen. "Ik zit daar totaal niet mee. Ik ben anders dan zij en moet altijd mezelf bewijzen." Hij ziet het eerder als een voordeel dat zijn ouders de wereld waarin hij zit goed kennen. "Na elke wedstrijd discussiëren we over wat ik beter had kunnen doen. We praten bijna alleen maar over hockey en dat is wel heel fijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.