Na teleurstelling tegen RKC wacht nu NEC: 'We weten wat er beter moet'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Er is veel gepraat, de afgelopen dagen bij FC Utrecht. Uitreaard was het spel tegen RKC van afgelopen zaterdag het grote gespreksonderwerp. Het grote doel: het moet beter, om te beginnen vanavond tegen NEC.
"NEC is deels vergelijkbaar met RKC, omdat ze vrij kunnen spelen en dezelfde spelopvatting hebben", zegt trainer René Hake. "Maar het gaat erom wat wij daar tegenover zetten, en dat was zaterdag in fases te weinig."
'Het gaat erom wat er tegenover zetten'
Hake heeft daar geen verklaring voor. "Misschien dat ze na de 1-0 dachten 'het komt wel goed'. Maar wat de stand ook is, je moet goed door blijven gaan. Als wij met de goede intenties spelen, kunnen wij een prima ploeg zijn."
Dat wordt beaamd door rechterverdediger Hidde ter Avest. "Wij moeten druk op de bal zetten, wat we vooral tegen Feyenoord goed deden." Tegen RKC stond FC Utrecht verdedigend slordig, vindt Ter Avest. "We gaven veel te veel ruimte weg. Daar profiteerde RKC goed van."
'Het moet zoals tegen Feyenoord'
Tegen NEC zal het anders moeten, beseft Ter Avest. "Wij hebben ook de beelden gezien, en we weten wat er beter moet", aldus de Tukker, die weet dat de promovendus goed is begonnen aan de competitie. "Maar nu spelen ze tegen FC Utrecht, dan kunnen ze het ook laten zien. Wij zijn er klaar voor."
"Als wij onze intensiteit kunnen brengen vanaf de aftrap, moeten wij NEC de baas zijn", besluit René Hake. "Maar als wij toestaan dat zij frank en vrij kunnen spelen, krijg je een hele lastige wedstrijd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.